Prijava
Četvrtak 25.4.2019
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić i direktorica firme Nedjing Emina Travančić potpisali su danas ugovor za završetak i puštanje u rad bazena na Kiseljaku. Vrijednost ugovora za izvođenje druge faze radova je 150 000 KM, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Tešanj.

Današnjim ugovorom je predviđena gradnja mokrog čvora, nabavka opreme i filterske stanice za bazene na Kiseljaku i pripremu i gradnju tuš kabina. Osim ovog ugovora, u ovoj godini planiramo i ugovaranje izrade zaštitne ograde, pristupnih staza i onog ostalog što treba za bazen i to ćemo obezbjediti sredstvima UNDP-a, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Danas je potpisan i Sporazum o saradnji i partnerstvu između Općine Tešanj, JU Sportsko-rekreativnog centra i firmi Belif i Oaza, a u kojem su definisani odnosi i obaveze. Firma Belif će obezbijediti hemikalije za održavanje bazena na Kiseljaku, dok će vodu za punjenje bazena obezbijediti firma Oaza.

 

 

U mjesnoj zajednici Kalošević na lokalitetu Stražba, gdje se nalazi bazen lokalnog vodovoda, pušten je u rad sistem za prečišćavanje vode. Ovim načinom prečišćavanja građani će imati kvalitetniju i bolju vodu u svom domaćinstvu.

Inače, ovaj sistem je Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK na korištenje ustupila Općini Tešanj.

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Općina Tešanj u narednom periodu planira organizovati edukaciju mladih osoba prema usvojenom programu:"Program obuke omladinskih lidera (omladinski rad)" koji je razvijen kroz nekoliko tema. Obuka je definisana Strategijom razvoja Općine Tešanj (Cilj: 2.4.1.4.)

Edukacija je planirana u periodu od 17.06.2019. godine do 20.09.2019. godine, ovisno o edukatorima a bila bi realizovana kroz obradu 9 tema tokom 5 jednodnevnih radionica.

Teme koje će biti odrađene su:

  1. Organizacija i vođenje sastanaka i javnih događaja;
  2. Vještina komunikacije, lobiranje i zagovaranje, Upravljanje kriznim situacijama;
  3. Prikupljanje sredstava za aktivnosti UG, Mapiranje talenata i volontera na području djelovanja;
  4. Osnove poduzetništva i start-up biznisa i
  5. Osnove kancelarijskog poslovanja i poslovne komunikacije (Odnosi s medijima), Poznavanje propisa vezano za lokalnu samoupravu.

Pozivamo mlade sa prostora općine Tešanj, starosti između 16 i 30 godina (uslov), a koji su zainteresovani za edukaciju na navedenu temu, da se prijave za učešće.

Prednost će se dati mladima koji su ujedno i članovi udruženja sa prostora općine Tešanj ili su od strane istih delegirani. Prijave se mogu dostaviti na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U prijavi je potrebno navesti:

Ime/Ime oca/ Prezime,

Datum rođenja,

Adresu,

Kontakt telefon,

E-mail adresu,

Udruženje ispred kojeg je delegiran (nije uslov)

Prijave je moguće dostaviti do 30.04.2019.godine a o tačnim terminima edukacije po oblastima izabrani kandidati će biti obaviješteni putem e maila. Po okončanoj edukaciji, svim uspješnim kandidatima, bit će dodjeljeni i certifikati.

Za sve nejasnoće po Pozivu kandidati se mogu obratiti na navedeni e-mail, ili pozivom na brojeve: 032/650-426, Mobitel: 061/825-445, kontakt osoba Plančić Hasan.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Azra Muslija, dipl.pravnik

Javni poziv: Rekonstrukcija i asfaltiranje puta u MZ Dobropolje-Mekiš možete pogledati ovdje

Spisak i identifikaciju parcela možete pogledati ovdje

Završena je sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti NC-Pire-Smreče-Škola kroz Džemilić Planje u dijelu nerazvrstane ceste u blizini Muharemovića. U narednim danima nastavit će se radovi na preostalim ugovorenim klizištima u Tugovićima i Medakovu. Izvođač radova je KM-Gradnja d.o.o Tešanj.

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke