Prijava
ponedjeljak 22.10.2018
Događaji:
Pretraga

Aktuelnosti

Predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak posjetio je danas općinu Tešanj i ovom prilikom se susreo sa Općinskim načelnikom, Predsjedavajućim Vijeća i članovima Kolegija. Tokom sastanka razgovarano je o ekonomskoj, političkoji i sigurnosnoj situaciji na području ZDK, kao i o donošenju određenih zakona i propisa. Cilj današnje posjete je unapređenje saradnje Općine Tešanj i Skupštine ZDK.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, Predsjedavajući Skupštine ZDK u društvu Općinskog načelnika, Predsjedavajućeg Vijeća posjetio je gradilišta, projekte koji se dijelom finansiraju iz sredstava Vlade ZDK – Poslovnu zonu Glinište i most na rijeci Usori u Jelahu.

Danas je položeno i cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Tešnju.

Odluku o izboru najpovoljnije ponude: Nabavka i ugradnja stolarije na tri školske sale možete pogledati ovdje

Informacijsko obavještenje: Hitna intervencija na putnom pravcu Karadaglije-Oruče možete pogledajte ovdje

U okviru projekta Socijalni dan 2018, Općinski načelnik Suad Huskić primio je osam srednjoškolaca koji su upoznati sa osnovnim podacima i radom Općine Tešanj, a nakon toga i sa konkretnim poslovima općinske administracije.

Ovakvi projekti služe da se rad Općine Tešanj približi učenicima i da određena iskustva posluže kao informacija kod nastavka školovanja. Mladi su iskazali zadvoljstvo jer su imali priliku vidjeti koje poslove obavljaju službenici u Općini Tešanj, a za koje ranije nisu imali dovoljno informacija.

 

Informaciju o pregovaračkom postupku: Zimsko održavanje puteva možee pogledati ovdje

Podkategorije

Novosti

Najava događaja

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Čestitke