Prijava
utorak 22.8.2017
Događaji:
Pretraga

Aktuelnosti

U ovoj, kao i prethodne četri godine, Općina Tešanj putem zadruge “Kapi života“  realizuje aktivnosti izbora najpoljoprivrednika (gazdinstva) u 2017. godini.
Na osnovu pristiglih prijava, komisija će odabrati po tri najuspješnija poljopprivrednika u oblasti ANIMALNE i oblasti BILJNE  proizvodnje. Osnovni kriterij izbora jeste ostvarena proizvodnja u 2017. godini.
Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Tešanj koji se smatraju uspješnim u ostvarenoj proizvodnji  mlijeka, junećeg mesa, voća ili povrća u 2017. godini da se kandiduju za izbor.
U prilogu možete pogledati:

Poziv

Prijavni obrazac


POMOĆNIK OPĆINSKOG  NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

Općinski načelnik poziva sve zainteresovane građane, pravna i fizička lica da dostave svoje prijedloge, sugestije i primjedbe na Nacrt zoning plana Poslovna zona Glinište, koji je usvojen na 10. sjednici Općinskog vijeća Tešanj održanoj dana 28.07.2017. godine.

Usmeni dio javne rasprave (prezentacija) obavit će se 23.08.2017. godine (srijeda) od 10:00 do 12:00 sati u općinskom uredu u Jelahu i 25.08.2017.godine (petak) od 09:00 do 11:00 sati u prostorijama sale Općinskog vijeća, Općine Tešanj.

Nacrt zoning plana Poslovna zona Glinište je istaknut na oglasnim pločama u zgradi Općine Tešanj, na oglasnoj ploči u Uredu Jelah, kao i na zgradi Mjesne zajednice Rosulje, te na Internet stranici Općine Tešanj.

Zainteresovani svoje prijedloge, sugestije i primjedbe mogu dostaviti Službi za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove, putem prijemne kancelarije ili na e-mail Općine Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 08.09.2017. godine.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr.sci. Suad Huskić

Informaciju o pregovaračkom postupku: Održavanje cesta za LOT1 možete pogledati ovdje i za LOT2 ovdje

 

 

 

U toku su radovi na gradnji novog bunara u Jelah polju. Ugovor je potpisan u decembru 2016. godine, ali su radovi kasnili zbog rješavanja imovinskih odnosa. Da bi se nastavili radovi trenutno se ispumpava voda u količinama od 20 litara u sekundi (1.7 miliona litara za 24 sata).
Vrijednost ugovorenih radova je 200.000 KM, a izvođač radova je firma Inter d.o.o. Tešanj.
Plan je da naredne godine ovaj bunar bude u punoj funkciji.
Trenutno, KP Rad isporučuje oko 4800 kubika vode ili 55 l/s dnevno za oko 6600 priključaka.

 

Informaciju o pregovaračkom postupku možete pogledati ovdje

Podkategorije

Novosti

Najava događaja

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Čestitke