Prijava
Srijeda 26.6.2019
Događaji:
Pretraga

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje saobraćajnice u Poslovnoj zoni Bukva - Vila. Završeno je postavljanje vodovodnih i drenažnih instalacija. Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Obavještenje za vlasnike i korisnike parcela uz javne ceste možete pogledati ovdje

Za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom i učenike sa ostvarenim značajnim rezultatima na takmičenju, te direktore škola, profesore i nastavnike koji su učenike pratili na takmičenja, upriličen je tradicionalni prijem Općinskog načelnika.
Ove godine ukupno 107 učenika (12 učenika generacije, 50 učenika sa posebnom diplomom, te 45 učenika sa ostvarenim značajnim rezultatima na takmičenju) su od Općine Tešanj dobila prigodne poklone i novčane nagrade za postignute rezultate.

Čestitke najboljim učenicima uputio je Općinski načelnik Suad Huskić, koji je u svom obraćanju posebno istakao važnost ovako dobrih rezultata, prvo za učenike, a onda i za zajednicu. Također, podsjetio je da Općina Tešanj posebnu pažnju povećuje mladim ljudima kroz različite projekte.

Inače, ovaj prijem je već postao tradicionalan i ima za cilj, između ostalog, da afirmiše mlade uspješne učenike i sportiste i da ih podstakne na dalji rad i napredovanje.

Danas je u sali Općinskog vijeća održana edukacija administracije na kojoj su predstavljeni rezultati za prvih šest mjeseci ove godine, kao i planovi do kraja 2019. godine.

Ovom prilikom, posebno su istaknuti rezultati za projekat MEG, gdje je Općina Tešanj proglašena za najuspješniju u BiH, kao i BFC certifikat sa osvojenih 94,6 bodova, čime je potvrđena uspješnost u kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta.

Predavač je bio Općinski načelnik Suad Huskić.

Završen je projekat asfaltiranja ulice u Mračaju, MZ Jelah. Projekat se nalazi na listi kapitalnih projekata za 2019. godinu, a finansiran je iz budžeta Općine i uz učešće mještana. Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

 

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke