Prijava
Subota 23.2.2019
Događaji:
Pretraga

Svečanim presijecanjem vrpce, danas je zvanično otvorena Ambulanta porodične medicine u MZ Piljužići u čiju gradnju su Općina Tešanj i JU Dom zdravlja Izudin Mulabećirović - Izo uložili oko 200 000 KM. Prigodnim govorom prisutnim gostima su se obratili  Predsjednik Savjeta MZ Piljužići Hamdo Kurdić, VD Direktor Doma zdravlja Amir Dujsić i Općinski načelnik Suad Huskić.

Vjerujem da će u novom objektu Ambulante porodične medicine, stanovnici MZ Piljužići imati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Planiramo i u drugim mjesnim zajednicama izgraditi ovakve objekte, a sve u cilju bolje zdravstvene zaštite stanovnika sa područja općine Tešanj, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Osim Ambulante i prostora za apoteku koji su smješteni na prizemlju, na spratu je predviđen prostor za potrebe i rad mjesne zajednice Piljužići.

Općina Tešanj priprema prijedlog Programa novčanih poticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje na području općine Tešanj u 2019.godini, i u cilju izrade što kvalitetnijeg Programa, pozivamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju javnoj raspravi koja će se održati u utorak, 5. marta 2019.godine u 11h u sali Općinskog vijeća Tešanj.

Analizirajući broj korisnika poticaja i obim proizvodnje, konstantno je povećanje u proizvodnji mlijeka i plasteničkoj proizvodnji, dok su određene proizvodnje u stagnaciji što nas potiče da se sredstva za podršku poljoprivredi što više usmjere na proizvodnje koje su razvijenije i koje imaju tendenciju daljeg rasta.

Program novčanih poticaja u 2018.godini možete pogledati ovdje i molimo da sve svoje prijedloge i sugestije dostavite u pismenoj formi poštom, putem mail-a ili da ih iznesete na javnoj raspravi, a u cilju poboljšanja Programa za 2019.godinu.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

Obavještavamo redovne studente sa područja općine Tešanj koji su ispunili sve uslove Konkursa i koji se nalaze na Konačnoj listi za dodjelu općinskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu, da će potpisivanje ugovora o stipendiranju biti upriličeno u petak, 01.03.2019. godine.

 

Programom je predviđeno sljedeće:

10,45 sati polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje (ispred Centra za kulturu)

11,00 sati potpisivanje ugovora u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj.

 

Obaveza svakog studenta je da sa sobom ponese ličnu kartu ili index. Molimo studente da planiraju vrijeme i prisustvuju planiranom programu.

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Azra Muslija, dipl.pravnik

 

Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija posjetili su danas dvije javne ustanove sa područja općine Tešanj čiji je osnivač Općina. Tokom sastanaka sa direktorima JU Centar za kulturu i obrazovanje Amirom Brkom i JU Muzej Ernadom Prnjavorcem, razgovarano je o različitim temama – poslovanju u prethodnoj godini, aktuelnim projektima, prioritetima i aktivnostima za 2019. godinu. Ovom prilikom, iz javnih ustanova Centar za kulturu i obrazovanje i Muzej najavljena je organizacija zanimljivih kulturnih događaja, koje će građani sa područja općine Tešanj imati priliku posjetiti u 2019. godini.

 

Nakon provedene procedure javne nabavke, Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik firme Shad invest d.o.o. Sarajevo potpisali su ugovore za izradu Idejnog projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra, sportska dvorana sa pratećim sadržajima u Jelahu i izradu Idejnog rješenja za Eko oazu jezero Rastoke.

Kada je u pitanju sportska dvorana u Jelahu, prošle godine smo radili na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na ovoj lokaciji, tako da su se stekli uslovi za naredne korake, a projekat Eko oaza na Rastokama je projekat iz Strategije razvoja, gdje je planirano da se objedine sport i rekreacija u jednom prostoru, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Vrijednost potpisanih ugovora je 10 800 KM.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke