Prijava
Ponedjeljak 21.10.2019
Događaji:
Pretraga

Obavještavaju se vlasnici objekata kojima je tokom poplave 23./24.08.2019. godine prouzrokovana materijalna šteta na stambenom objektu, namještaju i kućanskim aparatima i kojima je Komisija za štete utvrdila i procjenila istu, da je utvrđena visina pomoći i donijeta Odluka o dodjeli sredstava za stambene objekte.

Sredstva će se isplatiti kao pomoć u sanaciji šteta vlasnicima stambenih objekata u visini od 33% od utvrđene i procjenjene štete na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima. Zbog finansijskih ograničenja nije uvrštena pomoć za pomoćne objekte, poljoprivredu, automobile … Vlasnicima objekata kojima je procjenjena šteta u visini do 300 KM, nisu obuhvaćeni finansijskom pomoći.

Vlasnici objekata kojima se dodjeljuje pomoć, isti su dužni da u što kraćem roku Službi civilne zaštite dostave instrukciju za plaćanje izdatu od banke gdje imaju otvoren žiro račun, kako bi im sredstva bila isplaćena. Vlasnici objekata koji su ranije dostavili instrukciju za plaćanje nisu u obavezi dostavljati ponovo.

Spisak vlasnika objekata kojima se dodjeljuje pomoć bit će istaknut na oglasnim pločama Općine Tešanj, uredima Jelah i Tešanjka, te oglasnim pločama mjesnih zajednica koje su zahvaćene poplavom.

Uvid u utvrđenu i procjenjenu štetu vlasnici objekata mogu izvršiti kod komisija za popis u Općini Tešanj.

 

Odluku možete pogledati ovdje

Informaciju o pregovaračkom postupku: Realizacija Liste kapitalnih projekata I faza možete pogledati ovdje

Informaciju o pregovaračkom postupku: Realizacija Liste kapitalnih projekata II faza možete pogledati ovdje

Obavještavamo građane da će Općina Tešanj od 21.10. do 8.11.2018. godine vršiti prikupljanje podataka o zadovoljstvu korisnika usluga.

Detaljnije možete pogledati ovdje

Javni oglas za prijem u radni odnos u Općinu Tešanj možete pogledati ovdje

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje

Rok za podnošenje prijava je 4.11.2019. godine.
Prijave sa potrebnim dokumentima slati preporučeno na adresu: Općina Tešanj, Trg Alije Izetbegovića 1, sa naznakom za „Javni oglas za prijem u radni odnos broj 08-34-1-3312/19“ ili predati na šalterima Općine
Tešanj.


Napomena: Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke