Prijava
petak 23.6.2017
Događaji:
Pretraga

Javni oglasi

JU Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK, počinje realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca. Programom je predviđeno zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba dan prije objave Javnog poziva, sa završenom visokom ili višom stručnom spremom, uz zasnivanje radnog odnosa na period od dvanaest (12) mjeseci, ili srednjom i nižom stručnom spremom uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci. Služba Poslodavcu mjesečno isplaćuje/refundira iznos od 600,00 KM za osobe sa visokom ili višom stručnom spremom u trajanju od 12 mjeseci i 600,00 KM za osobe sa srednjom i nižom stručnom spremom u trajanju od šest (6) mjeseci, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće. Za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca predviđena su sredstva u iznosu od 275.000 KM, od čega 175.000 KM osigurava Federalni zavod za zapošljavanje, a 100.000 KM Ministarstvo za boračka pitanja ZDK.

Javni poziv je objavljen 21.06.2017. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

 

Javni poziv i obrazac možete pogledati ovdje

Konkurs za izbor najljepše uređenog dvorišta i poslovnog okruženja na prostoru općine Tešanj se provodi u tri kategorije: dvorišta fizićkih lica, poslovnih subjekata i javnih ustanova.

Prijave na konkurs se mogu podnositi do 1. jula 2017. godine u zatvorenoj koverti.

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu i opću upravu Općine Tešanj objavljuje oglase za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu dodjele poticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje boračkih populacija.

 

Oglas za dodjelu poticaja samozapošljavanja možete pogledati ovdje

Oglas za dodjelu poticaja zapošljavanja možete pogledati ovdje

 

Oglas će biti istaknut na oglasnim pločama Općine Tešanj i boračkim udruženjima na prostoru općine Tešanj. Prijave na oglase mogu se dostaviti do l6.6.2017.godine (zadnji dan prijave) putem protokola Općine Tešanj.

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Sabahudin Omerbašić

Ministarstvo za boračka pitanja ZDK 4. aprila 2017. godine objavilo je Oglas za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu trajnog stambenog zbrinjavanja.

Prijave na Oglas se mogu izvršiti do 03.05.2017.godine putem Službe za boračko invalidsku zaštitu i opće poslove Općine Tešanj, a ujedno je to i posljednji dan prijema zahtjeva.

Oglas je istaknut na oglasnoj ploči Općine Tešanj, a dostavljen je i boračkim udruženjima na prostoru općine Tešanj.

 

Oglas možete pogledati ovdje

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Sabahudin Omerbašić, profesor

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK je raspisalo Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području Zeničko-dobojskog kantona u akademskoj 2016/2017. godini.

Konkurs za dodjelu stipendija objavljen je 28.03.2017. godine na web stranici Ministarstva i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja (do 12.04.2017.).

 

Konkurs možete pogledati ovdje

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Azra Muslija, dipl.pravnik