Prijava
ponedjeljak 22.10.2018
Događaji:
Pretraga

Invest

Ovdje možete pronaći sve potrebne podatke ukoliko ste odlučili investirati na području općine Tešanj, ili se želite informisati o mogućnostima i pogodnostima koje Općina Tešanj nudi investitorima.

Poslovne zone

Postupak registracije

Propisi

Korisni linkovi

 

Sve detaljnije informacije možete dobiti u Službi za finansije, privredu i inspekcije Općine Tešanj na broj 032/650 022.

Kontakt osoba: Haška Hundur, dipl.ecc.

 

Katalog možete pogledati na:

 

 

Detaljnije možete pogledati na:

Informator

Ažurirano, maja 2018. godine

Odluka o komunalnim taksama

Komunalnu taksu na istaknutu firmu ratni vojni invalidi sa preko 50 % invalidnosti plaćaju u iznosu od 50 % od propisane takse, ukoliko je RVI nosilac djelatnosti registrovane kao fizičko lice.

Od plaćanja komunalne takse na istaknutu firmu oslobođene su djelatnosti fizičkih lica u oblasti uslužnog zanatstva-tradicionalnih zanata i to: časovničari, obućari, kovači i krečari.

Utvrđena komunalna taksa umanjuje se za 50 % ako se firma ističe u drugom polugodištu tekuće godine, odnosno ako se obavljanje djelatnosti okonča u toku prvog polugodišta.

 

Odluka o građevinskom zemljištu

Za poslovne i proizvodne objekte kod kojih obračun naknade za korištenje građevinskog zemljišta iznosi od 500,00 do 1.000,00 KM, maximalna visina naknade ne može biti veća od 500,00 KM, a za poslovne i proizvodne objekte kod kojih obračun iznosi preko 1.000,00 KM maximalna visina naknade ne možebiti veća od 1.000,00 KM.

 

Link: http://www.opcina-tesanj.ba/biznis/propisi

Podkategorije

Propisi

Postupak registracije