Prijava
Utorak 2.6.2020
Događaji:
Pretraga

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 210 osoba po rješenju općinskog sanitarnog inspektora. Jučer na analizu nisu slani sumnjivi uzorci. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu su ukupno poslana 732 uzorka, a pozitivnih nalaza je evidentirano 70. Trenutno sa područja općine Tešanj je 60 osoba oboljelih od COVID-19. Od početka pandemije 9 pacijenta sa područja naše općine su oporavljena od COVID-19.

 

Prema Odluci Vlade Federacije BiH, 31.05.2020. godine je prestalo stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH.

U skladu sa Odlukom Vlade FBiH, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je izdao preporuke i smjernice za dalje postupanje stanovništva, pravnih i fizičkih lica u borbi protiv pandemije COVID-19.

I dalje se apeluje na građane, da se pridržavaju i poštuju preporuke nadležnih institucija.

Prema službenim podacima Doma zdravlja, na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 156 osoba po rješenju općinskog sanitarnog inspektora.
Jučer je na analizu poslano 20 sumnjivih uzoraka, od toga je 3 pozitivnih. Svi pozitivni uzorci su u vezi sa već poznatim klasterom kao direktni kontakti.
Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 732 uzorka, a do sada je 70 nalaza bilo pozitivno.
Sa područja općine Tešanj trenutno imamo 60 oboljelih od COVID-19. Od početka pandemije sa područja naše općine 9 pacijena je oporavljenih od COVID-19.

Prema službenim podacima Doma zdravlja, na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 139 osoba po rješenju općinskog sanitarnog inspektora.
Jučer su na analizu poslana 32 sumnjiva uzorka, od toga je 7 pozitivnih. Svi pozitivni uzorci su u vezi sa već poznatim klasterom kao direktni kontakti.
Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 712 uzoraka, a do sada je 67 nalaza bilo pozitivno.
Sa područja općine Tešanj trenutno imamo 57 oboljelih od COVID-19. Od početka pandemije sa područja naše općine 9 pacijena je oporavljenih od COVID-19.

Na osnovu člana 22. Statuta Općine Tešanj („Službeni glasnik Općine Tešanj“, broj: 11/07), te člana 19. i 42. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Tešanj („Službeni glasnik Općine Tešanj“, broj: 3/18),

 

S A Z I V A M

 1. (tematsku) sjednicu Općinskog vijeća Tešanj koja će se održati u petak, 5.06.2020. godine s početkom u 14:00 sati, u Sali Općinskog vijeća Tešanj.

 

Na osnovu člana 44. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Tešanj („Službeni glasnik Općine Tešanj“, broj: 3/18) za 39. (tematsku) sjednicu Općinskog vijeća predlažem:

D N E V N I R E D

 1. Prijedlog Odluke o zamjeni parcele u K.O. Mrkotić sa parcelom u K.O. Jevadžije,
 2. Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju novog rezervoara i pumpne stanice vodovoda Lepenica,
 3. Izvještaj o radu i poslovanju JP “Rad” d.d. Tešanj za 2019. godinu,
 4. Izvještaj o radu i poslovanju JP “Toplana” d.d. Tešanj za 2019. godinu,
 5. Izvještaj o radu i poslovanju Agencije za razvoj općine Tešanj TRA d.o.o. za 2019. godinu,
 6. Informacija o poslovanju javnih ustanova čiji je osnivač Općina Tešanj u 2019. godini:
  1. JU Opća Biblioteka Tešanj,
  2. JU Centar za socijalni rad Tešanj,
  3. JZU Apoteka “Tefarm” Tešanj,
  4. JZU Opća bolnica Tešanj,
  5. JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj,
  6. JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj,
  7. JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj,
  8. JU Muzej Tešanj.

 

Napomena:

 1. 1. Materijali za sjednicu Općinskog vijeća su dostupni na web stranici Općine: http://www.opcina-tesanj.ba/uprava/opinsko-vijece/materijali-za-sjednice
 1. Termin emitovanja sjednice Vijeća u programu TV “Smart” Tešanj: - 06.06.2020.godine (subota) u 21,00 sat i 07.06.2020.godine (nedjelja) u 14,00 sati.

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA

____________________

Senad N. Subašić, dipl.oec.

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 139 osoba po rješenju općinskog sanitarnog inspektora. Jučer su na analizu poslana 32 sumnjiva uzorka, od toga je 10 pozitivnih. Svi pozitivni uzorci su u vezi sa poznatim klasterom. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je ukupno poslano 680 uzoraka, a pozitivnih nalaza je evidentirano 60. Trenutno sa područja općine Tešanj su 52 osobe oboljele od COVID-19. Od početka pandemije 7 pacijenta sa područja naše općine su oporavljena od COVID-19.

Sanitarna inspekcija je izvršila nadzor u firmama Subašić i AS Jelah. Pozitivan primjer u AS-u je mjerenje tjelesne temperature laserskim toplomjerom pri dolasku radnika na posao. Poštuju se higijensko epidemiološke mjere a zbog prirode posla obezbjeđena je i socijlna distanca. Vršen je obilazak ugostiteljskih objekata koji nude usluge nargile te je skrenuta pažnja o zabrani korištenja istih. Urađen je inspekcijski pregled objekata koji krše mjeru pravilnog držanja voća i povrća ispred prodajnih objekata te su na licu mjesta poduzete mjere.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke

Na ovom mjestu možete pronaći sve zvanične informacije, odluke, naredbe i izvještaje vezane za novi Corona virus

 

Najčešća pitanja i odgovori