Prijava
Utorak 19.3.2019
Događaji:
Pretraga

Javni konkurs: Prodaja zemljišta u vlasništvu Općine Tešanj možete pogledati ovdje

Odluku o izboru najpovoljnije ponude: Održavanje i sanacija makadamskih puteva možete pogledati ovdje

Općina Tešanj, već tradicionalno, i ove godine organizuje proljetnu akciju čišćenja od 18. marta do 26. aprila 2019. godine. Akcija proljetnog uređenja bit će provedena na teritoriji cijele općine Tešanj. Pozivamo sve građane, škole, preduzeća i ustanove, mjesne zajednice, sportske kolektive, vjerske zajednice, nevladine organizacije i udruženja da se priključe akciji. Posebno očekujemo odziv svih firmi na zimskom održavanju, na čišćenju kolovoza i trotoara od zaostalog posipnog materijala i otpadaka iz putnih kanala. Od svih drugih učesnika očekujemo čišćenje šiblja i granja na obalama rijeka, zelenih površina, izletišta, šumskih i ribarskih staza, uređenje školskih dvorišta i poligona, mjesnih spomen obilježja, sportskih terena, oglasnih mjesta i dječijih igrališta.

Ovom akcijom, pored uređenja prostora želimo promovisati očuvanje prirode i životne sredine na našoj općini. Svim učesnicima će biti podjeljene vreće za otpatke, zaštitne rukavice, a najmlađim učesnicima sendviči i osvježenje. JP RAD d.d. će svojim vozilima preuzeti sakupljene otpatke i odvesti na gradsku deponiju.

Akciju proljetnog čišćenja i uređenjana koordinira Stručni saradnik za komunalne poslove Meho Alić koji će evidentirati sve prijavljene grupe i dogovoriti detalje o praćenju akcije i podršci.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je radni sastanak sa predsjednicima savjeta i sekretarima mjesnih zajednica kako bi razgovarali o usvojenom Planu kapitalnih ulaganja za 2019 godinu. Razgovaralo se o kandidovanim projektima sa aspekta spremnosti projektne dokumentacije, pribavljenih dozvola za gradnju, građevinskih odbora, očekivanju predsjednika savjeta kada je u pitanju učešće građana u sufinansiranju projekata. Ovom prilikom, predstavnicima mjesnih zajednica su predstavljeni i nosioci aktivnosti u ime Općine za svaki projekat.

Obavještavamo sve poljoprivrednike, pravna i fizička lica, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su u skladu sa članom 14. Pravilnika o upisu u Regisar dužni do 31.03.2019.godine, izvršiti ažuriranje podataka odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi Registar.

Ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na novčane poticaje poljoprivredi na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj, kontakt osoba Tamara Turkić.

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke