Prijava
Nedjelja 20.10.2019
Događaji:
Pretraga

Obavještavaju se vlasnici objekata kojima je tokom poplave 23./24.08.2019. godine prouzrokovana materijalna šteta na stambenom objektu, namještaju i kućanskim aparatima i kojima je Komisija za štete utvrdila i procjenila istu, da je utvrđena visina pomoći i donijeta Odluka o dodjeli sredstava za stambene objekte.

Sredstva će se isplatiti kao pomoć u sanaciji šteta vlasnicima stambenih objekata u visini od 33% od utvrđene i procjenjene štete na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima. Zbog finansijskih ograničenja nije uvrštena pomoć za pomoćne objekte, poljoprivredu, automobile … Vlasnicima objekata kojima je procjenjena šteta u visini do 300 KM, nisu obuhvaćeni finansijskom pomoći.

Vlasnici objekata kojima se dodjeljuje pomoć, isti su dužni da u što kraćem roku Službi civilne zaštite dostave instrukciju za plaćanje izdatu od banke gdje imaju otvoren žiro račun, kako bi im sredstva bila isplaćena. Vlasnici objekata koji su ranije dostavili instrukciju za plaćanje nisu u obavezi dostavljati ponovo.

Spisak vlasnika objekata kojima se dodjeljuje pomoć bit će istaknut na oglasnim pločama Općine Tešanj, uredima Jelah i Tešanjka, te oglasnim pločama mjesnih zajednica koje su zahvaćene poplavom.

Uvid u utvrđenu i procjenjenu štetu vlasnici objekata mogu izvršiti kod komisija za popis u Općini Tešanj.

 

Odluku možete pogledati ovdje

Obavještavamo građane da će Općina Tešanj od 21.10. do 8.11.2018. godine vršiti prikupljanje podataka o zadovoljstvu korisnika usluga.

Detaljnije možete pogledati ovdje

Naredbu o provođenju obavezne preventivne sistemske deratizacije možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u glavni projekat rekonstrukcije i izgradnje biciklističkih i pješačkih staza na Kiseljaku možete pogledati ovdje

Identifikaciju i spisak parcela možete pogledati ovdje

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za raspored taksi vozila na području općine Tešanj možete pogledati ovdje

Zahtjev možete preuzeti ovdje

Zahtjev za nova taksi vozila možete preuzeti ovdje

Obavještavaju se poljoprivrednici sa područja općine Tešanj koji planiraju aplicirati na novčane poticaje iz oblasti poljoprivrede Federalnog ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji dužniKantonalnom ministarstvu za poljoprivredu prijaviti plan proizvodnje za narednu godinu, a najkasnije do 15. novembra tekuće godine na obrascu PPP.

Klijenti koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u navedenom roku, neće moći ostvariti pravo na federalnu novčanu podršku u 2020. godini.

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP) se može preuzeti u Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, općinskim uredima u Jelahu, Tešanjci i ovdje

Popunjen i potpisan obrazac prijave slati direktno ili putem Službe na adresu : Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Kučukovići broj 2, Zenica.

Povodm Međunarodnog dana bijelog štapa, pomoćnik Općinskog načelnika Službe za društvene djelatnosti Azra Muslija primila je Predsjednika Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Tešanj Nihada Mujakovića.

Ovom prilikom, razgovarano je o radu Udruženja, kao i o projektima koje ovo Udruženje realizuje.

Čestitku Općinskog načelnika možete pogledati ovdje

U toku je sanacija klizišta na nekategorisanom putu Kotorići u MZ Trepče, koja se odvija u okviru aktivnosti provođenja preventivnih mjera. Izvođač radova je firma KM-Gradnja d.o.o. Miljanovci. Za sanaciju ovog klizišta i putne infrastrukture sredstva su obezbjeđena kroz sufinansiranje od strane građana, MZ Trepče i Općine.

 

 

Konkurs za imenovanje članova Odbora za reviziju možete pogledati ovdje

Danas je u sali Općinskog vijeća održana edukacija na temu Rad javnih ustanova i javnih preduzeća.

Predavači su bili uposlenici nadležnih općinskih službi koje prate rad javnih ustanova i preduzeća, Haška Hundur i Nedžad Unkić.

Ovom prilikom predstavljeni su osnovni podaci o javnim ustanovama i preduzećima, te  način rada i izvještavanja, kao i zakoni koji regulišu ovu oblast.

U sklopu realiacije strateškog cilja Medijska kampanja o vrijednostima porodice u prostorijama Biblioteke održana je edukacija na temu Planiranje porodice.

Predavači su bili dr. Lejla Prnjavorac i mr.sc. Emina Turalić, diplomirani psiholog.

Nakon prezentacije, razgovarano je o ovoj temi, a ovom prilikom predložene su teme koje bi mogle biti realizovane u narednom periodu.