Prijava
Ponedjeljak 22.7.2019
Događaji:
Pretraga

Javni poziv: Uvid u Idejni projekat rekonstrukcije i izgradnje puta u MZ Trepče možete pogledati ovdje

Danas je u sali Općinskog vijeća Tešanj održana edukacija administracije na temu: Proces obrade zahtjeva. Predavač je bila Nerminka Handžić, Predstavnik rukovodstva za kvalitet i okoliš Općine Tešanj. Nakon prezentacije, razgovarano je o konkretnim primjerima iz prakse.

Danas su potpisani ugovori za gradnju Ambulante u MZ Miljanovci-Lončari i rekonstrukciju i sanaciju objekta Ambulante u MZ Novi Miljanovci, kao i sanaciju objekta Doma kulture u MZ Kalošević. Vrijednost svih radova iznosi oko 160 hiljada KM.

Trenutno je ugovorena prva faza radova, a pripremamo i novi tender kada ćemo ugovoriti preostale radove da bi se taj prostor mogao koristiti. U ove dvije ambulante do kraja godine investirat ćemo oko 160 hiljada KM (po 80 hiljada KM), s tim da će u N. Miljanovcima, pošto već imamo objekat radovi biti završeni, dok će u Miljanovcima-Lončarima tek biti izgrađen objekat. Kroz ovaj projekat, sa 2020. godinom ćemo upotpuniti mrežu ambulanti na prostoru općine Tešanj, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Firma NEDJING d.o.o. Tešanj će izvršiti izgradnju objekta Ambulante u mjesnoj zajednici Miljanovci - Lončari. Vrijednost radova je 69.240,00 KM. Radovi će obuhvatiti izgradnju objekta sa pokrivanjem, odnosno grube građevinske radove. Rekonstrukciju i sanaciju ambulante u Mjesnoj zajednici Novi Miljanovci uradit će firma ARCON-in d.o.o. Zenica, dok je finansijska vrijednost predviđenih radova 33.689,95 KM. Sanaciju objekata u Mjesnoj zajednici Kalošević (Dom i zgrada MZ) izvest će firma BARA d.o.o. Tešanj, a finansijska vrijednost radova iznosi 11.950,00 KM.

Preliminarnu rang lista novih taksi vozila možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u Izvedbeni projekat izmještanja vrelovoda u Tešnju možete pogledati ovdje

Identifikaciju i spisak parcela možete pogledati ovdje

U toku su radovi na sanaciji dva kazamata ispod šestougaone Tabije na Starom gradu Tešanj.
Poslije završene sanacije unutrašnjih zidova i svodova u toku su radovi sanacije podova sa ugradnjom završne plohe od kamena. Ugovorom su obuhvaćeni i elektro radovi ugradnje rasvjetnih tijela.
Radove izvodi GR Ševko Elez Tešanj.
Nadzor je Arh Studio doo Tešanj i Zavod za zaštitu spomenika Sarajevo.

Javni poziv: Uvid u Idejni projekat izgradnje stambenog objekta u MZ Šije možete pogledati ovdje

Direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini, Sven Petke posjetio je općinu Tešanj kako bi se susreo sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Ovo je prva posjeta novog direktora Fondacije Tešnju. Tokom sastanka, razgovarano je o nastavku saradnje i novim projektima Općine Tešanj i Fondacije Konrad Adenauer. Dosadašnja saradnja je ocijenjena kao veoma uspješna.

Javni poziv: Uvid u Idejni projekat izgradnje poslovno-stambenog objekta u MZ Kraševo možete pogledati ovdje

Danas je u sali Općinskog vijeća Tešanj održana edukacija administracije na temu: Energetska učinkovitost. Predavač je bila Nermina Bešlagić, uposlenica u Službi za urbanizam, katastar i imovinsko-pravne poslove Općine Tešanj.

Prezentaciju možete pogledati ovdje

Vlada Federacije BiH, 11. juli 2019. godine, dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglasila je Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Općina Tešanj poziva sve javne ustanove, preduzeća, privredne subjekte i ostale institucije da istaknu zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, kako bi dostojanstveno odali počast svim nevinim žrtvama stradalim u julu 1995. godine.
Mediji na teritoriji BiH, kao i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.