Prijava
Nedjelja 18.8.2019
Događaji:
Pretraga

Obavještavamo sve pčelare sa područja općine Tešanj, nezavisno od broja košnica koje posjeduju, da su shodno odredbama Pravilnika o pčelarstvu („Službene novine FBiH“ br:31/18) obavezni se upisati u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH. Uslov za upis u Registar pčelara i pčelinjaka je prethodna registracija gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), odnosno za već upisana gazdinstva da su ažurirali podatke u Registru do 31.03.2019. godine.

Prijava za upis u Registar pčelara i pčelinjaka podnosi se nadležnoj općinskoj službi na propisanom obrascu (PRILOG II).

Pčelari upisani u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH, dužni su do 15.05. 2019. godine.nadležnoj službi koja vodi Registar, prijaviti broj pčelinjih zajednica ( PRILOG III).

Obrasce prijave za upis u Registar pčelaara i pčelinjaka , Obrazac prijave za upis promjena i upute za GPS koordinate možete preuzeti na:

PRILOG II

PRILOG III

UPUTE GPS

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj, kontakt osoba Tamara Turkić.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.