Prijava
Utorak 7.7.2020
Događaji:
Pretraga
Nema slikeFederalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni oglas za podnošenje prijava/zahtjeva/projekata iz Programa održivog povratka, a Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske je objavilo Javni oglas za podnošenje zahtjeva – prijava za dobijanje sredstava namijenjenih za održivi povratak predviđenih Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2007. godinu.I - Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni oglas za podnošenje prijava/zahtjeva/projekata iz Programa održivog povratka. Oglas je objavljen 22.02.2007. u listu Dnevni avaz i traje 60 dana od dana objavljivanja.
Javni oglas uključuje programe:
Program I: Obnova i izgradnja zajedničkih i proizvodno-uslužnih objekata;
Program II: Zapošljavanje u poljoprivredi i
Program III: Potpora povratničkim zajednicama.
Program održivog povratka se odnosi na povratnike na cijeloj teritoriji BiH a o istom su povratnici u Tešanj upoznati direktno i putem lokalnih medija.

II - Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske je objavilo Javni oglas za podnošenje zahtjeva – prijava za dobijanje sredstava namijenjenih za održivi povratak predviđenih Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2007. godinu.
Javni oglas se odnosi na cijeli teritorij BiH, a uključuje slijedeće programe:
- Poljoprivredna proizvodnja;
- Mala i srednja preduzeća, proizvodno i uslužno zanatstvo i
- Objekti infrastrukture, vjerski i kulturni objekti.

Javni oglas je objavljen 5.3.2007. godine u listu Dnevni avaz i traje 45 dana od dana objavljivanja.