Prijava
Ponedjeljak 13.7.2020
Događaji:
Pretraga

Ministri u Vladi ZDK, Muhamed Hasić (Ministar privrede) i Romana Brkić (Ministrica za pravosuđe i upravu) danas su u Općini Tešanj, Općinskom načelniku Suadu Huskiću uručili Odluku o odobrenju finansijskih sredstava – subvencioniranje troškova organizacije i izgradnje Poslovne zone Glinište (faza IV). Sredstva u iznosu od skoro 300 000 KM odobrena su za refundaciju troškova organizacije i izgradnje Poslovne zone Glinište (faza IV – komunalna infrastruktura).

Izuzetno mi je drago da je Općina Tešanj, kao nosilac privrednog razvoja u ZDK, prva iskoristila ova sredstva. Vlada ZDK će i u narednom periodu odvajati sredstva za privredu, kazao je Ministar za privredu ZDK Muhamed Hasić.

Općina Tešanj je do sada u Poslovnu zonu Glinište uložila 650 000 KM za izgradnju infrastrukture. U ovoj godini slijedi uređenje vlasničkih odnosa i gradnja dijela saobraćajnice (od Alpine do M4), istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Također, tokom sastanka razgovaralo se i o uslugama besplatne pravne pomoći.

Sastanku su prisustvovali i zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović i pomoćnik Općinskog načelnika za finansije i ekonomiju Hamzalija Hojkurić.