Prijava
Ponedjeljak 13.7.2020
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić i Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović potpisali su u Sarajevu Ugovor o dodjeli poticajnih finansijskih sredstava za projekat Izgradnja poduzetničkih zona.

 

Vrijednost Ugovora je 100 000 KM, a sredstva će biti utrošena za Industrijsku zonu Bukva.

 

 Općina Tešanj posljednjih godina bilježi rast broja zaposlenih, rast izvoza i rast investicija. Drago mi je da je to prepoznato na federalnom nivou, da Federalno ministarstvo ima sluha za takve stvari. Vjerujem da će ovo ulaganje omogućiti nova radna mjesta i da će kroz to jačati Bosna i Hercegovina, istako je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

 

 Ministar Sanjin Halimović je naglasio kako su poduzetničke zone u Orašju, Tešnju, Zenici i Livnu odličan primjer dobre organizacije i uspjeha.

 

 Na javni konkurs Ministarstva u 2013. godini za projekt izgradnje poduzetničkih zona prijavile su se 44 općine, od kojih su njih 16 zadovoljile uvjete iz konkursa te dobile ukupno 1,5 miliona KM. Tako su ugovore o poticajnim sredstvima, osim Općinskog načelnika Suada Huskića potpisali i načelnici i predstavnici općina Stolac, Gračanica, Gradačac, Gornji Vakuf – Uskoplje, Novi Travnik, Posušje, Kiseljak, Tuzla, Bosanski Petrovac, Ravno, Tomislavgrad, Orašje, Grude, Doboj Jug i Ilijaš.