Prijava
Subota 30.5.2020
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnik Općinskog načelnika Nadir Medarić su posjetili firmu koja se bavi proizvodnjom zaptivki za hidrauliku i pneumatiku, te prodajom opreme za hidrauliku i pneumatiku – Hidroring d.o.o. Tešanj.
Tokom posjete, razgovarano je o poslovanju ove firme, prije svega o planovima za proširenje proizvodnih prostora. Hidroring je u namjeri da gradi novi objekat (za proširenje djelatnosti i povećanje obima posla) i potrebno je rješavanje određenog dijela imovinsko-pravnih odnosa i urbanističkih uslova za gradnju.
Općinski načelnik je čestitao vlasniku Jakubu Ćemanu i menadžementu Hidroringa na dosadašnjem radu i planiranom proširenju, te izrazio spremnost da Općina u najkraćem mogućem roku učini sve što je moguće kako bi se omogućilo planirano ulaganje.
Osim posjete firmi Hidroring d.o.o. Tešanj, upriličena je posjeta i firmi Eurooniks d.o.o. Tešanj koja se bavi proizvodnjom PVC panela, galanterije i stolarije. Vlasnik firme Ahmo Halilović i menadžment preduzeća upoznali su Općinskog načelnika sa procesom proizvodnje, planovima za razvoj firme te ograničenjima koje imaju u izgrađenosti putne i druge infrastrukture. Općinski načelnik je izrazio spremnost za podršku u postupnoj izgradnji putne infrastrukture shodno mogućnostima Općine i učešću poslovnih subjekata koji djeluju u ovom području. Dogovorene su prve aktivnosti i skori sastanak sa svim poslovnim subjektima koji posluju u ovom području.