Prijava
Utorak 2.6.2020
Događaji:
Pretraga

U Doboju je u okviru preduzeća Euro Stil otvorena nova hladnjača kapaciteta 2500 tona.
Otvaranju novog objekta, osim Općinskog načelnika Suada Huskića, prisustvovali su Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ZDK Himzo Smajić, te Gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Prilikom obraćanja, Općinski načelnik Suad Huskić je ukazao na ekonomske trendove u kojima ljudski i finansijski kapital sa prostora općine Tešanj značajno utiču na razvoj drugih područja i općina unutar Bosne i Hercegovine (Doboj Jug, Visoko, Travnik, Sarajevo, Doboj…), te naglasio važnost investicije za izgradnju hladnjače i povezivanje lanca vrijednosti u poljoprivrednoj proizvodnji. Sasvim je izvjesno da će izgradnja ove hladnjače pozitivno uticati na poljoprivrednu proizvodnju u širem području.

Inače, Kompanija Euro Stil koja posluje u sklopu tešanjske grupacije Hifa trenutno upošljava 60 stalno zaposlenih, mahom povratnika, a otvaranjem ove hladnjače stvorili su se uvjeti za prijem novih stalnih i sezonskih radnika.