Login
Monday 13.7.2020
Live ticker:
Search

Nakon provedene procedure, Općinsko vijeće Tešanj kao znak priznanja za izuzetan rad i doprinos na razvoju općine, zaštiti ljudi i materijalnih dobara, zaštiti ljudskih prava i socijalne zaštite, razvoju kulture i umjetnosti te afirmaciji općine Tešanj, priznanje Općine Tešanj Plaketa dodjelilo je sljedećim:

  • Fuad Šišić

  • Omer Pobrić, posthumno

  • Mustafa Cerovac

  • Šemsudin Mehmedović

  • Muhamed Članjak, posthumno

Konkurs možete pogledati ovdje

Odluku možete pogledati ovdje

Općinsko vijeće Tešanj povodom 10. decembra – Dana grada Tešnja, kao znak priznanja za izuzetan rad i postignute rezultate na afirmaciji općine Tešanj, općinsko priznanje "Plaketa" za 2010. godinu dodjeljuje:

  1. NHU „Oslonac“ Tešanj,
  2. Mješovita srednja škola Tešanj,
  3. Lovačko društvo „Kiseljak“ Tešanj,
  4. Odred izviđača „Crni vrh“ Tešanj,
  5. Alija Galijašević.

Općinsko vijeće Tešanj povodom 10. decembra – Dana grada Tešnja, kao znak priznanja za izuzetan rad i postignute rezultate na afirmaciji općine Tešanj, općinsko priznanje "Ključ grada" za 2010. godinu dodjeljuje:

Mann+Hummel GmbH Ludwigsburg, Deutschland

Nema slikeOpćinsko vijeće Tešanj je na 25. sjednici, održanoj 18.juna 1997. godine donijelo Odluku o ustanovljenju općinskih priznanja.Do rata u BiH, Općina Tešanj je imala Odluku o dodjeljivanju općinskog priznanja 9. septembar, a sama općinska priznanja su se dodjeljivala u obliku Spomen plakete i u obliku Povelje.
Nakon završetka rata u BiH, Općinsko vijeće Tešanj je na 25. sjednici, održanoj 18.juna 1997. godine donijelo Odluku o ustanovljenju općinskih priznanja,