Login
Wednesday 20.11.2019
Live ticker:
Search

Općinsko vijeće Tešanj na sjednici održanoj 30. oktobra 2019. godine usvojilo je nacrt Budžeta za 2020. godinu i uputilo ga u javnu raspravu do 01.12.2019. godine, s ciljem izrade prijedloga Budžeta za 2020. godinu. Nacrt budžeta i Budžet za građane će biti istaknuti na internet stranici www.opcina-tesanj.ba i infopultu u zgradi Općine, te uredima Jelah i Tešanjka. Usmeni dio javne rasprave po mjestima, grupama budžetskih korisnika i građana planiran je u sljedećim terminima:

  1. 15.11.2019. godine u 14 sati u Sali OV-a Tešanj (poseban termin za budžetske korisnike trezora - općinske službe, OIK, Općinsko pravobranilaštvo, Općinsko vijeće i Sindikat),
  2. 18.11.2019. godine u 11,00 sati u Sali OV-a Tešanj (poseban termin za mjesne zajednice),
  3. 19.11.2019. godine u 11,00 sati u Sali Ureda Općine u Tešanjci (opšti termin za sve učesnike),
  4. 20.11.2019. godine u 11,00 sati u Sali OV-a Tešanj (opšti termin za sve učesnike koji mogu prisustvovati raspravi tokom uobičajenog radnog vremena 7–15 sati),
  5. 21.11.2019. godine u 15,30 sati u Sali OV-a Tešanj (opšti termin za sve učesnike koji ne mogu prisustvovati raspravi tokom uobičajenog radnog vremena 7–15 sati) i
  6. 26.11.2019. godine u 11,00 sati u Sali Ureda Općine u Jelahu (opšti termin za sve učesnike).

Prijedlozi i primjedbe mogu se dostavljati do 01.12.2019. godine, putem prijemne kancelarije ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nacrt Budžeta možete pogledati ovdje

Završena je rekonstrukcija i asfaltiranje dionice puta Donja mahala u MZ Kraševo.

Projekat se nalazi na Listi kapitalnih projekata, a sredstva su obezbijedili Općina Tešanj i MZ Kraševo.

Izvođač radova je firma Dobojputevi dd Doboj Jug.

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Federalnog zavoda za agropedologiju, kako bi razgovarali o aktivnostima na realizaciji novelacije karte upotrebne vrijednosti zemljišta za prostorni plan općine Tešanj, te o metodologiji njene izrade.

U julu 2019. godine potpisan je Protokol o izradi Prostornog plana općine Tešanj za period 2020-2040 godina između Općine Tešanj, Ministarstva za prostorno planiranje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK i Kantonalnog zavoda za urbanizam i prostorno uređenje. Nakon toga, održano je nekoliko sastanaka na kojima se razgovaralo o dokumentaciji koja je potrebna za realizaciju prve faze u izradi Prostornog plana (izrada prostorne osnove).

Sagledavajući aktuelni prostorni plan općine, te studije i dokumentaciju koju su uradili viši nivoi vlasti (Federacija, Kanton) proizašla je potreba za novelacijom karte upotrebne vrijednosti zemljišta za teritoriju općine Tešanj.

U toku je realizacija projekata izgradnje putne infrastrukture za 2019.godinu. Asfaltirana je dionica puta Raskrsnica Bunar-Most Kašibovići, dok su na putnom pravcu Trepče-Šljivice izvedeni zemljani radovi sa izradom drenaže i ugradnjom ivičnjaka.
Radovi se finansiraju iz sredstava Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izjeglice ZDK i Općine Tešanj.
Izvođač radova su firme Dobojputevi doo Doboj Jug i Hajdić doo Maglaj.

 

Federalni hidrometeorološki zavod Sarajevo je izdao narandžasto upozorenje za dijelove Bosne i Hercegovine. U skladu sa istim prognoziraju se udari juga od 60 do 80 km/h u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima BiH i dijelovima centralne Bosne, dok se u ostalim područjima prognoziraju udari juga od 40 do 60 km/h. U skladu sa navedenim upozoravaju se građani da preduzmu potrebne radnje od udara vjetra, kako bi smanjili moguće štete na objektima i poljoprivredi.

Subcategories

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke