Login
Friday 20.9.2019
Live ticker:
Search

Odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće - POPLAVA na području općine Tešanj možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u idejni projekat za izgradnju stambenog objekta u MZ Raduša možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u idejni projekat za izgradnju poslovnog objekta u MZ Vukovo možete pogledati ovdje

Općina Tešanj i u 2019. godini radi na modernizaciji javne rasvjete u urbanim zonama. U toku je zamjena starih rasvjetnih tijela LED svjetiljkama.

Radovi se izvode u Tešnju (Kružni tok- Bukva, HIFA- Marin Han), Jelahu (most Lejle Mulalić – prema raskrsnicama i od glavne raskrsnice do Alpine Bromy) i na Tešanjci (uža urbana zona).

Ukupno će biti zamijenjeno 110 rasvjetnih tijela, a vrijednost radova je cca. 50.000 KM.

Općina Tešanj je u 2018. godini izvršila zamjenu 109 rasvjetnih tijela ulične rasvjete ukupne vrijednosti cca 42.000,00 KM.

Općinski načelnik Suad Huskić u društvu izvođača radova i nadzora posjetio je dva gradilišta - izgradnja Ambulante u Miljanovcima-Lončarima i rekonstrukcija i sanacija ambulante u Novim Miljanovcima.
U ovoj fazi, za objekat u Novim Mijanovcima su planirani građevinski radovi konstrukcije temelja, stubova, ploče sa zidanjem zidova i izrada konstrukcije predulaza, a za radove izgradnje Ambulante Miljanovci-Lončari planirani su radovi od temelja, sa izradom krova. Vrijednost radova za obje ambulante je cca 120.000 KM. Izvođači radova su firme Nedjing d.o.o. Tešanj i Arcon-in d.o.o. Zenica. Nadzor vrši firma Arh-studio d.o.o. Tešanj.

 

Subcategories

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke