Login
Thursday 20.2.2020
Live ticker:
Search

Općinski načelnik Suad Huskić i Direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK Nurđehan Šahinović potpisali su Sporazum o sufinansiranju rada ovog Centra. U okviru ove javne ustanove radi i Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju u Tešnju. Za sufinansiranje rada Dnevnog centra, u općinskom Budžetu planirano je 40.000 KM. Ovom prilikom, Općinski načelnik i Direktor Centra, posjetili su Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Na oglasnoj ploči Općine Tešanj, 05.02.2020. godine, objavljena je Konačna lista za dodjelu stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2019/2020. godinu. Na osnovu navedene liste su urađena rješenja o dodjeli stipendija, a o dodjeli rješenja će studenti biti obavješteni naknadno.
Konačnu listu stipendista možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u Idejni projekat izgradnje stambenog objekta u Tešnju možete pogledati ovdje

Javni poziv: Uvid u Glavni projekat izgradnje produžetka kolektora BI možete pogledati ovdje

Općinsko vijeće Tešanj, na 35. sjednici razmatrajući Nacrt Odluke o usvajanju Plana upravljanjem otpadom općine Tešanj 2020-2024., usvojilo je zaključak kojim se prihvata Nacrt i upućuje u javnu raspravu do 10. marta 2020. godine.

Usmena rasprava će se održati 28. februara 2020. godine u 13,00 sati u sali Općinskog vijeća Tešanj.

Kompletan poziv na javnu raspravu možete pogledati ovdje

Subcategories

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke