Login
Saturday 4.7.2020
Live ticker:
Search

Tekstilna firma Napredak Tešanj danas je obilježila 60 godina rada i postojanja. Svečanosti su prisustvovali brojne zvanice i gosti, privrednici, penzionisani uposlenici i mnogi drugi koji poštuju rad ove firme.

U posljednjih nekoliko godina bilježimo značajne ekonomske uspjehe, i u tom kontekstu doživljavamo i današnju godišnjicu formiranja preduzeća Napredak. U tekstilnom sektoru na prostoru općine Tešanj je zaposleno oko 1600 ljudi, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Firma Napredak trenutno broji 350 radnika i taj broj je u stalnom porastu i na godišnjem nivou proizvede se oko 100 000 visookokvalitetnih odjevnih modnih predmeta. Proizvodni prostor je smješten u Tešnju na 6.500 m2 sa bogatim proizvodnim programom muške i ženske modne konfekcije u okviru koga preduzeće proizvodi mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime i druge modne odijevne predmete. Potvrda uspješnosti i kvaliteta su i Napretkovi kupci sa kojima je ostvarena uspješna dugogodišnja saradnja: Pierre Cardin, Carl Gross, Jupiter, S’ Oliver, Schneiders, Baldesarini, Burberry.