Prijava
Nedjelja 15.9.2019
Događaji:
Pretraga

Danas je u Općini Tešanj održana ceremonija potpisivanja Memoranduma o saradnji Općine Tešanj i Fondacije Mozaik za period 2019-2022. godina, kao i promocija rezultata deset projekata mladih koje je podržala Omladinska banka Tešanj u 2018. godini.

 

Osim predstavnika Općine Tešanj i Fondacije Mozaik, današnoj ceremoniji su prisustvovali i mladi koji su svojim zalaganjem najviše zaslužni za realizaciju ovih pojekata. Deset projekata vrijednosti preko 26 613 KM koji su putem Omladinske banke realizovani u 2018. godini doprinijet će boljem životu i aktivnostima, prije svega, mladih ljudi.

 

U proteklih jedanaest godina saradnje sa Fondacijom Mozaik, na području općine Tešanj uspješno je realizovano 102 projekta vrijednosti oko 400 hiljada KM.

 

Program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.