Prijava
četvrtak 21.6.2018
Događaji:
Pretraga

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Tešanj i ovom prilikom se susrela sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija.

 

Potpredsjednici smo predstavili kako funkcioniše život u općini Tešanj, kako je organiziran javni sektor, kako taj javni sektor ostvaruje svoju svrhu podrškom privatnom sektoru. Ujedno smo imali priliku da iznesemo prijedloge i ideje za unaprjeđenje ukupnih prilika u BiH, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Općina Tešanj je prepoznatljiva po jednom pozitivnom okruženju - poslovnom i životnom, i u to sam se uvjerila evo sad na sastanku kod Načelnika. Upoznali smo se sa funkcioniranjem Općine, sa stanjem u poslovnom sektoru, u društveno-ekonomskom, dakle jedna pozitivna priča koja sigurno može biti recept i uzor za sve ostale općine u BiH, istakla je Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

 

Nakon sastanka u Općini Tešanj, Potpredsjednica FBiH sa delegacijom Općine posjetila je kompaniju Tešanjski kiseljak, koja je svoj kvalitet i ove godine potvrdila osvajanjem titule najbolje flaširane mineralne vode na svijetu.

Tokom radne posjete Tešnju, Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetit će Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, Opću bolnicu Tešanj kao i Udruženje žena Ruka Kalošević.