Prijava
Subota 23.2.2019
Događaji:
Pretraga

Usljed nevremena koje je u zadnjih sedam dana pogodilo područje mjesnih zajednica Karadaglije, Jablanica i Trepče, a koje je prouzrokovalo određenu štetu na putnoj infrastrukturi, privatnim i javnim objektima, juče je počela sanacija nastalih šteta.

Ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice su u prethodnom danu radile na terenu zajedno sa KP RAD , firme Dobojputevi i AB trans, sa 6 radnih mašina. Rađeno je na poduzimanju hitnih mjera za prohodnost puteva i intervencije na propustima i kanalima za vodu, čišćenju i pranju puteva.

Danas slijedi popravka bankina, dezinfekcija objekata i ispumpavanje privatnih bunara. Danas će i stručne komisije na terenu izvršiti snimanje nastalih klizišta. Općinski načelnik je tokom jučerašnjeg dana posjetio ova područja, a jutros je sa saradnicima održao sastanak kako bi se usaglasile dalje aktivnosti.

Inače, u zadnjih sedam dana su u dva navrata snažni pljuskovi sa obilnom kišom zahvatili područje mjesnih zajednica Trepče, Medkovo, Novo Selo, Karadaglije i Jablanica prouzrokujući velike štete. Prve sanacije i prohodnost puteva su izvršene još u četvrtak, međutim novi pljuskovi su nanijeli i nove štete.