Utorak 29.7.2014
Pretraga
Korisnički dio
Početna Aktuelnosti Novosti
Novosti
Ponedjeljak - neradni dan
Petak, 25 Juli 2014 15:38

Obavještavamo javnost da općinske službe Općine Tešanj zbog vjerskog praznika Ramazanskog bajrama neće raditi u ponedjeljak, 28. jula 2014. godine.

 
Posjeta bolesnicima u Općoj bolnici Tešanj
Petak, 25 Juli 2014 15:00

U povodu Ramazanskog bajrama, Općinski načelnik Suad Huskić i Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuad ef. Omerbašić u društvu direktora Opće bolnice dr. Rifata Sejdinovića, posjetili su bolesnike na Internom odjelu Opće bolnice Tešanj.


Ovom prilikom, bolesnicima su uručene skromne hedije.


Već nekoliko godina tradicionalno predstavnici Općine i Medžlisa IZ Tešanj obilaze bolesnike u Općoj bolnici Tešanj.

 
Seid Hajrić kod Općinskog načelnika
Četvrtak, 24 Juli 2014 14:41

Općinsk načelnik Suad Huskić primio je danas uspješnog mladog sportaša Seida Hajrića, člana Košarkaškog kluba Anwil Włocławek (Poljska). Seid Hajrić je rođeni tešnjak, koji je profesionalno angažiran u jednom od najuspješnijih klubova u Poljskoj. Svoju karijeru započeo je u tešanjskoj Gradini, a igrao je i u KK Čelik iz Zenice i KK Bosna iz Sarajeva.

Općinski načelnik je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom, te kazao kako je ponosan na uspjeh naših sportaša u Evropi i da ne sumnja da će Seid postići još puno u svojoj budućoj karijeri.

 
Bajramska čestitka
Četvrtak, 24 Juli 2014 10:32

Bajram je radost za dušu i srce, mubarek dan za sve muslimane i muslimanke koji se dijeli sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima i svima koji poštuju islam.


Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav i povjerenje, da se borimo za istinu i pravdu.

Bajram je prilika da se sjetimo komšija, prijatelja, rođaka, šehida i svih onih koji nisu sa nama. Bajram je prilika da se sjetimo bolesnih, iznemoglih, onih kojima je potrebna naša pomoć i podrška.


U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim muslimanima Bosne i Hercegovine, a posebno muslimanima općine Tešanj i susjednih općina
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Fuad Šišić, dipl.ing.maš.


OPĆINSKI NAČELNIK

mr. sc. Suad Huskić, profesor

 
Upis u Fitoregistar
Srijeda, 23 Juli 2014 14:36

Federalno ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu objavilo je Vodič za upis u Fitoregistar koji sadrži sve detaljne informacije za fizička i pravna lica koja imaju obvezu upisa u Fitoregistar kao i proceduru podnošenja zahtjeva za upis.

Vodič za upis i letak Federalnog ministarstva možete preuzeti na:  vodic za upis u fitoregistar.pdf

Sve dodatne informacije vezano za upis u Fitoregistar, možete dobiti na telefon: 033-726-600.POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

 

 
Općina Tešanj izdaje izvode iz matičnih knjiga za građane iz cijele FBiH
Utorak, 22 Juli 2014 09:43

Matični ured Općine Tešanj u planiranom roku, započeo je sa izdavanjem izvoda iz matičnih knjiga za građane koji su rođeni na teritoriji drugih općina u Federaciji BiH.

Matičari su uspješno okončali obuku i položili posebni stručni ispit za matičare kako nalaže Zakon o matičnim knjigama Federacije BiH.

Samo verifikovani podaci navedeni u izvodima iz matičnih knjiga mogu se izdati građaninu, a verifikacija znači da su podaci u elektronskoj bazi podataka i u matičnim knjigama usklađeni. U slučaju da druga općina nije verifikovala podatke telefonom se kontaktira njihov matični ured da verifikuju podatke nakon čega se izdaje izvod građaninu.

Ovaj registar omogućava građanima da od 30. juna dobiju izvode iz matičnih knjiga u bilo kojem dijelu ovog entiteta, bez obzira na mjesto prebivališta.

 
Obavještenje
Ponedjaljak, 21 Juli 2014 15:52

Obavještavaju se svi zainteresovani da je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo Javni konkurs za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2014. godinu.

Predmet javnog konkursa je prikupljanje prijava za projekte kojima se potiče razvoj poduzetništva.

Javni poziv otvoren je do 15.08.2014. godine.

Sve informacije o projektima za koje će se dodjeljivati grant sredstva, kao i preuzimanje potrebne dokumentacije može se izvršiti elektronskim putem na web stranici Ministarstva: www.fmrpo.gov.ba

 
20. juli - Dan žalosti u Federaciji BiH
Petak, 18 Juli 2014 16:07

Federalna vlada je na 53. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju 20. jula 2014. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine u znak sjećanja na žrtve u prijedorskoj općini.


Tog dana bit će obavljena kolektivna dženaza i sahrana 284 ubijena Prijedorčanina čiji su posmrtni ostaci ekshumirani prvenstveno iz masovne grobnice Tomašica.

 
Ugovori za deminiranje u vrijednosti 640 000 KM
Petak, 18 Juli 2014 13:38

Danas su u Općini Tešanj potpisana tri ugovora za deminiranje na području općine Tešanj u vrijednosti 640 000 KM koje finansira Ambasada Japana u BiH. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik firme N&N IVŠA d.o.o. Orašje Ivo Oršolić i predstavnik Konzorcija Udruženje za eliminaciju mina Sarajevo i UEM Hadžići Mirzet Đipa.

Uz već realizovane projekte, ove godine će oko milion maraka biti uloženo u deminiranje na području općine Tešanj. S obzirom da se radi o naseljenom području, ovo je veoma značajan projekat i njegovom realizacijom povećat će se sigurnost građana, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ugovor sa Japanskom ambasadom je potpisan krajem marta ove godine. Nakon provedene procedure javne nabavke, izabrani su najpovoljniji ponuđači – firma N&N IVŠA d.o.o. Orašje (LOT 1 - Vrela-Krčana i Vrela-Bujadin potok u vrijednosti 203.569,39 KM i LOT 2 - Lončari-Podkomin2, Lončari-Podkomin3, Lončari-Podkomin4 u vrijednosti 309.479,71 KM) i Konzorcij Udruženje za eliminaciju mina Sarajevo i UEM Hadžići (LOT3 - Kalošević-Bugarinovići 1 i Kalošević-Bugarinovići 2 u vrijednosti 121.722,12 KM).

Završetak radova se očekuje u naredna tri mjeseca.

 
Asfaltirane dvije dionice puta na prostoru općine Tešanj
Četvrtak, 17 Juli 2014 15:39

Danas će biti završeno asfaltiranje dvije dionice puta na prostoru općine Tešanj – u MZ Dobropolje-Mekiš (Aleksići-Mujezinovići) i u MZ Dž. Planje (Turkeši).


Radi se o projektima sa liste kapitalnih za 2014. godinu koji se finansiraju sredstvima građana i iz općinskog budžeta.


Izvođači radova su firme AB-trans d.o.o. Tešanj (MZ Dobropolje-Mekiš) i Dobojputevi d.d. Doboj Jug (MZ Dž. Planje).

 
Nastavak radova na trećoj traci u Bukvi
Srijeda, 16 Juli 2014 15:15

Danas je postavljen završni sloj asfalta na dionici puta u Industrijskoj zoni Bukva – nastavak radova na trećoj traci. Radi se o projektu sa kapitalne liste projekata za 2014. godinu.

Izgradnja treće trake u Bukvi je u funkciji podrške privredi i rasterećenja saobraćaja u zoni industrije.

Vrijednost radova na ovoj dionice je oko 150 000 KM, a sredstva su obezbjedili Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Općina Tešanj. Izvođač radova je firma Rial šped d.o.o. Doboj Istok.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 1 od 354