Prijava
četvrtak 21.9.2017
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općina Tešanj i JP RAD nastavljaju sa kontinuiranim praćenjem stanja rijeke Tešanjke. Na svim identificiranim izlivnim mjestima uzorkuju se otpadne vode u raznim vremenskim intervalima.

Uzorci otpadnih voda se dostavljaju u laboratoriju JP RAD koja je akreditovana za ispitivanje otpadnih voda iz kolektora.

 

Pregled dosadašnjeg uzorkovanja možete pogledati ovdje

 

Služba civilne zaštite je u saradnji sa Timom za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (TUN tim) izvršila sigurno uklanjanje dva neeksplodirana sredstva na području Mrkotića i Hrvatinovića. Radi se o dvije zaostale ručne bombe koje su se nalazile u blizini stambenih objekata. Uklanjanje je izvršio A tim za uklanjanje NUS-a Tuzla.

 

 

 SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

 

Delegacija turske općine Kutahya, koju su činili predstavnici Općine i Općinskog vijeća posjetila su Općinu Tešanj. Delegaciju su primili Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i Pomoćnik Općinskog načelnika Sabahudin Omerbašić, a sastanku je prisustvovao i Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tešanj Fuad ef. Omerbašić.

Tokom sastanka, prikazana je i kratka prezentacija Tešnja, kako bi se gosti upoznali sa potencijalima naše općine.

 

Upoznali smo ih sa projektima i sa svim onim što planiramo raditi. Želja nam je da proširimo saradnju, prije svega u oblasti privrede, da povežemo naše privrednike. Puno je prostora za saradnju, u oblasti kulture, kao i u oblasti obrazovanja, kazao je Predsjedavaući Općinskog vijeća Senad Subašić.

 

Nakon prijema u Općini Tešanj, gosti su posjetili i Medžlis islamske zajednice Tešanj, kao i Kutahya džamiju u Tešnju.

Povodom Nove hidžretske 1439. godine, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke, sretnu i berićetnu novu Hidžretsku godinu.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr. sci. Suad Huskić

 

Počeli su radovi na izgradnji dionice puta Bunar-Sejmenpolje-Kašibovića most u MZ Tešanj.
Projekat je na listi kapitalnih projekata, a radovi obuhvataju pripremu i asfaltiranje puta, a finansijska sredstva su obezbjeđena učešćem građana i Općine.
Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

 

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.