Prijava
nedjelja 28.5.2017
Događaji:
Pretraga

Novosti

Obavještavaju se vlasnici svih ugostiteljskih objekata registrovanih na području općine Tešanj da je tokom mjeseca Ramazana, u periodu od 26.5. do 24.6.2017. godine odobreno produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 2,00 sata poslije ponoći.

Za vrijeme trajanja produženog rada, buka muzike i gostiju ispred i unutar objekta, ne smiju narušavati kućni red i mir građana i drugih poslovnih subjekata.

 

Rješenje možete pogledati ovdje

Danas je u sali Općinskog vijeća održana redovna edukacija administracije na temu: Naši napori i rezultati. Predavač je bio Općinski načelnik Suad Huskić.

Prezentaciju možete pogledati ovdje

 

Općinski načelnik Suad Huskić primio je Hamdu Solu, učenika II razreda Behram-begove medrese u Tuzli, koji je nedavno položio hafiski ispit.

 

Prijemu je prisustvovao hafizov muhafiz - hafiz Nedžad Vehabović, mjesni imam iz Piljužića i glavni imam MIZ Tešanj Fuad ef. Omerbašić.

 

Općinski načelnik je čestitao Hamdi i zaželio mu uspjeh u daljem školovanju, te mu uručio i skromni poklon kao znak priznanja.

 

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana svim muslimanima Bosne i Hercegovine, a posebno muslimanima općine Tešanj i susjednih općina upućujemo najiskrenije čestitke i želje da mjesec posta provedu u radosti, sreći i blagostanju.

Neka u srcima svih ljudi prevlada dobročinstvo, jer pomoć i pažnja prema drugima uzvišeni je ljudski čin.

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl. ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

 mr.sc. Suad Huskić

 

 

 

Danas je u sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 14,00 sati održana 8. (tematska) sjednica Općinskog vijeća sa predloženim dnevnim redom:

 1. Informacija o radu i poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač općina Tešanj za 2016. godinu:

  1. JP “Rad” Tešanj

  2. JP “Toplana” Tešanj,

  3. Agencija za razvoj općine Tešanj TRA doo

 1. Informacija o radu i poslovanju javnih ustanova čiji je osnivač Općina Tešanj za 2016. godinu:

  1. JU Opća Biblioteka Tešanj,

  2. JU Centar za socijalni rad Tešanj,

  3. JZU Apoteka “Tefarm” Tešanj,

  4. JZU Opća bolnica Tešanj,

  5. JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj,

  6. JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj,

  7. JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj,

  8. JU Muzej Tešanj.

   1. Tokom sjednice, vijećnici su raspravljali o svim tačkama dnevnog reda, koje su, uz zaključke i smjernice za rad u narednom periodu, prihvaćene. Vijeće je završilo sa radom u 18,15 sati.
   2. Prije održavanja sjednice Općinskog vijeća, danas je održana i edukacija vijećnika na temu: Zakon o principima lokalne samouprave. Predavač je bila Arijana Brkić, Općinski pravobranilac.

     

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.