Prijava
petak 6.5.2016
Pretraga

Novosti

Zaključkom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 01-02-7877-1/16 od 12.04.2016. godine, prihvaćen je Nacrt Zakona o javnom okupljanju. Nacrt Zakona upućen je u javnu raspravu u općine Zeničko-dobojskog kantona.

Obavještavamo vas da ćese  javna rasprava u općini Tešanj održati dana 12.05.2016. godine u 11,00 sati u zgradi Općine Tešanj, kancelarija broj 019.

Nacrt Zakona može se naći ovdje.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

 

 

Načelnik općine Tešanj sa predstavnicima Mjesne zajednice Tešanj i Mjesne zajednice Raduša je posjetio novoizgrađeni most kod JP "RAD" Tešanj, koji povezuje ove dvije mjesne zajednice. Ukratko ih je upoznao sa navedenim projektom kao i planiranju daljnjih aktivnosti. Vrijednost izgradnje mosta je 124.522,77 KM, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Tešanj. Izvođač radova je firma "Špic-beton" d.o.o. Zenica, a nadzor nad izvođenjem radova je vršila firma "M-DŽ" d.o.o. Tešanj.

Od 06.05.2016. godine saobraćaj preko novoizgrađenog mosta će se odvijati normalno. Preostali su još manji radovi na uređenju koji neće ometati odvijanje saobraćaja.

Zahvaljujemo se građanima na strpljenju tokom izgradnje samog mosta.

Izvođač radova "Špic beton" d.o.o. Zenica je u ugovorenom roku završio radove na izgradnji mosta kod JP "RAD" Tešanj. Puštanje mosta u funkciju i redovno odvijanje saobraćaja za sva vozila i pješake počinje od 06.05.2016. godine.

Danas su Komandir Policijske stanice Tešanj Jusuf Katica sa dva pomoćnika (Enver Bešo i Senad Hasanić) bili u posjeti Općinskom načelniku Suadu Huskiću. Teme razgovora bile su: izazovi u obezbjeđenju javnog reda i mira i mogućnosti poboljšanja te funkcionisanje saobraćaja na prostoru općine Tešanj.

Obavještavamo javnost da službe Općine Tešanj neće raditi u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. maja 2016. godine zbog Međunarodnog praznika rada.

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.