Prijava
ponedjeljak 30.3.2015
Pretraga

Novosti

U toku su radovi na postavljanju fasade na objektu Sportske dvorane Musala.

Vrijednost ugovorenih radova je 58.675,50 KM.

Finansijeri su Općina Tešanj i JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj, a radove izvodi firma INTER d.o.o. Tešanj.

Danas je u Sportskoj dvorani u Tešnju otvoren II Sajam srednjih škola i fakulteta. Na Sajmu učestvuje 16 fakulteta, 6 srednjih škola i 7 ostalih institucija koje su vezane za obrazovanje.

Učenici sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina danas prisustvuje sajamskoj prezentaciji dostupnih škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima (maturantima osnovnih i srednjih škola) lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

Prigodnim govorom, prisutnim su se obratili direktorica Gimnazije i ujedno menadžer ovog projekta Aida Salkić, predsjednik Organizacionog odbora Sajma Izudin Karahmet i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić.

Želja nam je da mladim ljudima na jednom mjestu pokažemo mogućnosti koje imaju kada je u pitanju izbor daljeg obrazovanja i usavršavanja. Vjerujem da će na ovaj način donijeti kvalitetnije odluke, kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća.

U Općini Tešanj je održan sastanak na temu Zajednički uređaj za prećišćavanje otpadnih voda. Sastanku su prisustvovali direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH sa saradnicima, te tri načelnika (Usora, Doboj Jug i Tešanj) sa svojim saradnicima. Tokom sastanka je razgovarano o završetku studije za zajednički uređaj, a do početka maja općine bi se trebale opredjeliti za lokaciju ovog uređaja.

 

Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija primili su vlasnice privatnih predškolskih ustanova - obdaništa sa područja općine Tešanj (Blizanci, Evlad, Cvijetić, Palčica, Dječiji san, Vesela Družina, Kinder klub i Obdanište Tešanj). Tokom sastanka razgovarano je o trenutnom predškolskom odgoju i mogućnostima za unapređenje u narednom periodu. Dogovoreno je da se u maju organizuje Dan predškolskih ustanova uz prigodan kulturni program.

 

 

 

Općinski načelnik Suad Huskić i direktorica Centra za socijalni rad Sabrija Kavazović posjetili su porodicu Deljkić – Seada i Mirelu, koji su nedavno postali roditelji tri djevojčice.

Ovom prilikom, Općinski načelnik i direktorica su čestitali roditeljima, te njima i djevojčicama zaželjeli sve najbolje.

Inače, u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća, Općina putem Centra za socijalni rad finansijski pomaže porodice koje dobiju treće i svako sljedeće dijete.