Prijava
srijeda 22.10.2014
Pretraga

Novosti

Obavještavaju se privredna društva registrovana na području Zeničko-dobojskog kantona da je Federalno ministarstvo energije, industrije i rudarstva objavilo ponovni Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje pod povoljnijim uslovima.

Naime, nakon izbora korisnika po Javnom pozivu koji je obajvljen u sedmom mjesecu tekuće godine, ostalo je neutrošenih sredstava pa je Ministarstvo objavilo novi Javni poziv.

Napominjemo da uslove Javnog poziva i Program utroška preostalog dijela sredstava možete preuzeti sa stranice Federalnog ministarstva energije, industrije i rudarstva www.fmeri.gov.ba

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc.

 

U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od poplava, proteklih dana je izvršeno čišćenje i uređenje korita rijeke Tešanjke pored preduzeća Gas petrol d.o.o i preduzeća Silk trade d.o.o u Industrijskoj zoni Bukva. Navedene aktivnosti su realizovane zajedničkim učešćem Općine Tešanj i preduzeća Gas petrol d.o.o.

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Općinski načelnik Suad Huskić i direktor kompanije Klas Rusmir Hrvić (dio AS grupacije), u društvu sa Adisom Hasakovićem (MCM) ekspertom za stratešku komunikaciju i marketing, boravili su u trodnevnoj posjeti Njemačkoj i Švicarskoj. Tokom boravka upriličeni su brojni susreti sa bosanskohercegovačkom dijasporom (svakako i tešanjskom) na različite teme - uspostavljanje poslovnih kontakata i saradnje, razgovor o potencijalima za investiranje, informisanje o realizaciji zajedničkih projekata i dr.

Organizirani su sastanci: posjeta Okrugu Aalen i Klinici, posjeta firmama TLT i ADV PAX učešće u snimanju 200. emisije U tuđoj avliji – sa Osmanom Džihom, susret sa bosanskohercegovačkim konzulima u Frankfurtu i Stuttgartu i zastupnikom u Njemačkom parlamentu (Bundestag) Josipom Juratovićem, te javna tribina Budućnost BiH – uspješni primjeri iz Tešnja u Lucernu.

Iskorištena je prilika da se u zajedničkom predstavljanju općine Tešanj i grupacije AS (javnog i privatnog sektora), Bosna i Hercegovina predstavi u pozitivnom svjetlu - grupacija AS kao primjer uspješne kompanije, te općina Tešanj kao sredina pogodna za investiranje.

 Obavještavaju se poljoprivrednici općine Tešanj da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za koju očekuju federalni poticaj u narednoj godini. Prijava plana proizvodnje se podnosi kantonalnom Ministarstvu za poljoprivredu na obrascu PPP najkasnije do 15. novembra tekuće godine.

 

Klijenti koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u navedenom roku, neće moći ostvariti pravo na novčanu podršku u 2015.godini.

 

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP) se može preuzeti u Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, općinskim uredima u Jelahu, Tešanjci i Kaloševiću.

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

 

 

Attachments:
Download this file (PPP.doc)PPP.doc

 

Završena je sanacija i asfaltiranje dionice puta Mekiš-Roše-Koprivci-Oruče-Maglaj.

 

Sredstva su obezbjeđena iz Programa investiranja dijela sredstava GSM licence za 2014. godinu za Federaciju BiH.