Prijava
srijeda 4.3.2015
Pretraga

Novosti

 

U toku je izvođenje radova na projektu Izgradnja kanalizacije Raduša, koji se finansira iz sredstava vodnih naknada za 2014 godinu. Trenutno se izvode radovi na dijelu sistema kanalizacione mreže u MZ Raduša. Vrijednost radova je 12.288, 51 KM, a izvođač radova je firma AB trans d.o.o. Tešanj.

 

Nadzor nad izgradnjom vrši Ibis d.o.o. Zavidovići.

 

Povodom 1. marta – Svjetskog dana civilne zaštite, naš sugrađanin Izudin Turkeš dobitnik je zahvalnice Kantonalna uprave CZ za doprinos u spašavanju ljudskih života sa područja koje je zahvaćeno poplavom u maju prošle godine. Tim povodom, Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas Izudina Turkeša i još jednom mu se zahvalio na pomoći koju je pružio tokom majskih poplava.

U povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 27. februara u Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj sa početkom u 18,00 sati organizovan je kulturni program sa dva događaja. U organizaciji Muzeja Tešanj otvorena je izložba Milomira Kovačevića Strašnog Željeli smo samo mir, koja sadrži fotografije nastale u aprilu 1992. godine na ulicama Sarajeva, a Centar za kulturu i obrazovanje organizovao je tribinu na temu Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine - iskustva i izazovi, na kojoj je gost bio vanjskopolitički analitičar Mufid Memija. Izložbu je moguće pogledati u narednim danima u Maloj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj.

Podsjećamo sve poljoprivrednike, pravna i fizička lica, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, da su u skladu sa članom 14. Pravilnika o upisu u Regisar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata dužni do 31.03.2015.godine, izvršiti prijavu promjena odnosno ažuriranje podataka na svom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi Registar. Ažuriranje podataka je obavezno za sva gazdinstva bez obzira da li je bilo nekih promjena, i neće se moći izvršiti po isteku navedenog roka.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata kao i ažurirani podaci u Registru su uslov za ostvarivanje novčanih poticaja poljoprivredi sa federlanog, kantonalnog i općinskog nivoa.

Za više informacija obratiti se Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, kontakt osoba -Tamara Turkić.

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

Nakon provedene procedure javne nabavke, u Općini Tešanj je potpisan Ugovor o izvođenju građevinskih i zanatskih radova na novoj Sportskoj dvorani (Musala). Ugovor su potpisali direktor Sportsko-rekreacionog centra Safet Jašić, direktor firme Inter Dino Ahmić i Općinski načelnik Suad Huskić.

U ovoj fazi radova završit će se kompletno vanjsko uređenje – fasada i stolarija.

Vrijednost radova je 58.675,50 sa PDV-om, a Općina sufinansira projekat sa 30,000KM.