Prijava
petak 4.9.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas Ismeta Avdića, autora knjige Miljanovci u vremenu i prostoru.

Povod sastanka je i bio razgovor o radu na knjizi i podacima do kojih je autor došao tokom istraživanja.

Obavještavamo udruženja građana i javne ustanove na području općine Tešanj da će javna rasprava u vezi pripreme Nacrta Budžeta Općine Tešanj za 2016. godinu, biti upriličena 11.09.2015. godine (petak), u 11 sati, u staroj sali Općinskog vijeća Tešanj.

Dokument okvirnog budžeta Općine Tešanj za period 2016. – 2018. godine se može pogledati na web stranic Općine Tešanj u okviru Uprava/Budžet/Budžet za 2016. godinu.

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Azra Muslija, dipl. pravnik

Preventivne i korektivne mjere i sistem kvaliteta, naziv je teme koja je u okviru redovne edukacije administracije održana jutros u sali Općinskog vijeća.

Predavač je bio Predstavnik rukovodstva za kvalitet i okoliš u Općini Tešanj, Ferid Mustafić.

Nakon prezentacije, uslijedio je razgovor o ovoj temi sa konkretnim primjerima.

Povodom početka nove školske godine, Općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su osnovne škole sa područja općine Tešanj i ovom prilikom učenicima koji kreću u prvi razred osnovne škole uručili prigodne poklone, koji u sebi sadrže 11 artikala potrebnih svakom učeniku.
Očekujemo da će učenici marljivo učiti i postizati dobre rezultate u različitim područjima, a mi odrasli i lokalna zajednica ćemo biti spremni da ih podržimo. Tešanj ima viziju razvoja i kao takav je prepoznatljiv, a tu viziju treba da nastave ostvarivati nove generacije odgojenih, obrazovanih i uspješnih mladih ljudi, kazao je Općinski načelnik.
U školskoj 2015/2016. godini u devet osnovnih škola sa područja općine Tešanj upisano je 559 novih učenika, i svi oni će dobiti poklon paket.