Prijava
subota 10.10.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

 

Općina Tešanj obavještava sve građane da će od 10.10 do 17.10. 2015. godine biti na snazi privremena zabrana saobraćaja u ulici "Adema Prnjavorca" za saobraćaj motornih vozila radi izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda. Ulica "Kemala Korajlića" u vrijeme zabrane saobraćaja će imati dvosmjerni tok saobraćaja.

 

Tekst Rješenja o privremenoj obustavi saobraćaja oglašen je na oglasnoj ploči Općine Tešanj, Ureda Jelah i Ureda Tešanjka.

 

 

 

Povodom obilježavanja 20-te godišnjice avio bombardovanja Tešanjke i dana MZ Tešanjka, održana je prigodna manifestacija.

 

Delegacija Općine Tešanj i MZ Tešanjka tokom dana su posjetili porodice poginulih, a u 16,30 sati položeno je cvijeće na Trgu 8. oktobra.

 

Nakon prigodnih obraćanja, uručene su i nagrade za najbolje likovne i literarne radove učenicima OŠ Kulin ban Tešanjka na temu 8. oktobar.

 

Općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić primili su Samela Subašića, našeg sugrađanina koji se takmičio na Evropskom prvenstvu frizera u Parizu. Samel je u Parizu osvojio 15. mjesto, a u maju ove godine prvo mjesto na državnom takmičenju frizera BiH.

Ovom prilikom, Općinski načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća čestitali su Samelu na postignutom uspjehu i zaželjeli mu puno sreće i uspjeha u životu i budućem radu.

 

 

U periodu 6-9.10.2015. godine na nivou Federacije BiH, a u organizaciji Kajakaškog saveza BiH i u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, provodi se prvi ciklus obuke i osposobljavanja pripadnika službi zaštite i spašavanja za spašavanje na vodi.

Drugi ciklus obuke je planiran za period 13.-16.10.2015. godine.

U navedena dva ciklusa obuku će proći i šest pripadnika službi zaštite i spašavanja Općine Tešanj.

Počeli su radovi na sanaciji i asfaltiranju dionice puta Hatkići u MZ Orašje Planje, kao i dogradnja mosta u Čifluku, MZ Bukva.

Izvođač radova je firma AB-trans d.o.o. Tešanj, a projekti se nalaze na Listi kapitalnih projekata 2015. godinu

Vrijednost ovih projekata je cca 36.000,00 KM.a sredstva je obezbjedila Općina Tešanj.

Podkategorije