Prijava
petak 27.11.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

Na osnovu Odluke Općinskog vijeća Tešanj, Općinski načelnik raspisuje  Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskog studija (prvog ciklusa) sa područja općine Tešanj u akademskoj 2015/2016. godini.

Konkurs za dodjelu stipendija otvoren je od 26.11.2015. do 11.12.2015. godine.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji, kriterijima po kojima će se vršiti bodovanje i ostali detalji, mogu se dobiti na oglasnoj ploči Općine Tešanj, web stranici Općine www.opcina-tesanj.ba ,  na info pultu u šalter salama u Tešnju, Jelahu i Tešanjci, ili na telefon broj 650-220.

Obavještavamo javnost da zbog državnog praznika - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, općinske službe Općine Tešanj neće raditi u srijedu, 25. novembra 2015. godine.

 

Povodom Međunarodnog dana dječijih prava danas su Općinu Tešanj posjetila djeca iz vrtića Evlad. Tokom posjete, djeca su razgovarala sa Općinskim načelnikom, a imali su priliku posjetiti i kancelariju u kojoj Načelnik radi. Kao znak sjećanja na njihov dolazak, djeca su Načelniku poklonila grb Općine koji su sama izradila.

 

 Država Bosna i Hercegovina je kroz svoju historiju proživjela mnoge teške i nesretne okolnosti. Mi pamtimo ponešto od toga više ili manje, ali mnogo toga i zaboravljamo. Datumi kao što je 25.novembar nas podsjećaju na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini uvijek bilo ljudi koji vole svoju domovinu, koji su spremni boriti se za nju i koji afirmišu ljudske vrijednosti u našem zajedničkom životu na Zemlji.

 

Stoga, sjećajući se s ponosom kontinuiteta državnosti Bosne i Hercegovine, želim građanima općine Tešanj čestitati 25.novembar i odati priznanje svima koji su dali i daju doprinos suverenosti Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc. Suad Huskić, profesor

Danas je u sali Općinskog vijeća održana edukacija uposlenika, a ujedno i javna rasprava na Nacrt Budžeta za 2016. godinu. Nacrt Budžeta je predstavio Samir Brka, stručni saradnik za izradu budžeta u Općini Tešanj. Nakon predstavljanja ovog dokumenta, uposlenici su iznijeli svoje prijedloge za poboljšanje Budžeta.

 

Svi zainteresovani svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt Budžeta mogu dostaviti Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, putem prijemne kancelarije ili na e-mail do 02.12.2015. godine

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.