Četvrtak 17.4.2014
Događaji:
Pretraga
Korisnički dio
Početna Aktuelnosti Novosti
Novosti
Čestitka povodom 15. aprila - Dana Armije RBiH
Ponedjaljak, 14 April 2014 13:16

Podsjećanje na 15. april – Dan Armije RBiH je podsjećanje na odbranu Bosne i Hercegovine, njen historijski kontinuitet i njene vrijednosti. Uvjeren sam da Bosna i Hercegovina ima svoju evropsku budućnost bez obzira na teškoće i sporost u dogovaranju koje ima unutar same sebe.

Stoga, ovim povodom upućujem čestitke svim građanima, a posebno pripadnicima Armije RBiH, te članovima šehidskih porodica i porodica poginulih boraca, kao i ratnim vojnim invalidima.

 

 

 OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc. Suad Huskić, profesor

 
Nova regionalna cesta
Petak, 11 April 2014 14:55

Nakon kandidature i Odluke o razvrstavanju cesta u autoceste i brze ceste, magistralne ceste i regionalne ceste, općina Tešanj je dobila još jednu regionalnu cestu.

Radi se o cesti R-452 (Tešanj-Medakovo-Šije) do M-110 u dužini od 9 km. Održavanje ove ceste prelazi u nadležnost ZDK.

 
Edukacija administracije: Aktuelni projekat prikupljanja, odvodnje i prerade otpadnih voda
Petak, 11 April 2014 10:50

Danas je u Sali općinskog vijeća održana edukacija administracije na temu Aktuelni projekat prikupljanja, odvodnje i prerade otpadnih voda. Predavač je bio Izudin Alić, savjetnik Općinskog načelnika. Ovom prilikom je kazao da izgradnja sistema odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda na području općine Tešanj ima za cilj kreiranje optimalnog okvira za realizaciju tehničkih mjera zaštite kvaliteta površinskih i podzemnih voda, ali i zaštitu zdravlja ljudi.

Trenutno su u toku aktivnosti na preispitivanju mogućnosti izvođenja zajedničkog centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za područje tri susjedne općine: Tešanj, Usora i Doboj Jug.

 
Vodosnabdijevanje zone zdravstva
Srijeda, 09 April 2014 12:33

Danas je u Kabinetu Načelnika potpisan Sporazum za izgradnju cjevovoda koji će, tokom cijele godine, omogućiti kontinuirano snabdijevanje vodom zone zdravstva u Tešnju.

Sporazum su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić, direktori JU Opća bolnica i Dom zdravlja (Rifat Sejdinović i Hidajet Mudrov), te direktor KP Rad Mirsad Šaranović.

Realizacijom ovog projekta Bolnica i Dom zdravlja neće imati problem nedostatka vode ni tokom ljetnih mjeseci, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Vrijednost projekta je 27.000 KM, a završetak radova se očekuje do početka ljeta.

 
Anketa o radnoj snazi
Srijeda, 09 April 2014 11:17

Obavještavamo stanovništvo na području općine Tešanj da će Federalni zavod za statistiku u periodu od 14. do 27. aprila tekuće godine, u skladu sa Programom i Planom provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH provesti Anketu o radnoj snazi.

Anketiranje domaćinstava na terenu obavljaju anketari ovlašteni od strane Federalnog zavoda za statistiku.

Osnovni cilj Ankete o radnoj snazi je dobijanje podataka o osnovnim radnim karakteristikama stanovništva i procjena ukupne radne snage u zemlji.

Prikupljeni podaci iz Ankete su povjerljivi i isti će se koristiti isključivo u statističke svrhe.POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

 
Obavijest za poljoprivrednike
Srijeda, 09 April 2014 10:43

Obavještavmo poljoprivredne proizvođače, da je Općinsko vijeće Tešanj usvojilo Program novčanih poticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje na području općine Tešanj u 2014. godini.

Zahtjevi za poticaj sa propisanom dokumentacijom, podnose se u šalter sali općine Tešanj, ureda u Jelahu, Tešanjci, Šijama i Kaloševiću počev od 05.05.2014. godine, a za sve potrebne informacije možete se obratiti u službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove općine Tešanj, kontakt osoba Tamara Turkić.

Program možete pogledati u prijemnoj kancelariji u zgradi Općine, općinskom uredu u Jelahu, Tešanjci, Kaloševiću i Šijama.

program poticaja 2014.pdf


POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

 
Obavijest studentima
Utorak, 08 April 2014 14:31

Na oglasnoj ploči Općine Tešanj, kao i na oglasnim pločama boračkih udruženja, od danas, 08.04.2014. godine istaknuta je Lista dodjeljenih stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2013/2014 godinu.


POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Nerminka Handžić, dipl. pravnik

 
Rezolucija o podršci borbi jednakih šansi za sve
Utorak, 08 April 2014 08:58


 
Svečanost povodom Dana škole u Kaloševiću
Ponedjaljak, 07 April 2014 14:57

Općinski načelnik Suad Huskić prisustvovao je danas svečanosti koju su povodom Dana škole pripremili učenici OŠ Abdulvehab Ilhamija Kalošević.

U svom obraćanju, Općinski načelnik je kazao da ova škola kao Dan škole bilježi značajan datum u historiji općine Tešanj – Dan otpora fašizmu, te naglasio da trebamo poštovati i uvažavati one koji su se borili za naše postojanje.

Ovom prilikom, direktor škole Safet Mujkić uručio je zahvalnicu Općinskom načelniku za doniranu opremu.

 
Zaštitimo pčele
Ponedjaljak, 07 April 2014 13:46 
Obilježen 4. april - Dan otpora općine Tešanj fašizmu
Subota, 05 April 2014 10:00

Povodom općinskog praznika 4. aprila - Dana otpora općine Tešanj fašizmu, u petak, 4. aprila Općinski načelnik Suad Huskić sastao se sa učenicima srednjih škola sa područja općine Tešanj. Tokom ovog susreta razgovarano je o zajednici u kojoj živimo - prošosti, sadašnjosti i budućnosti.

U 16,30 sati Općinski načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća upriličili su prijem predstavnika pet boračkih udruženja (Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Zlatni ljiljani, Ratni vojni invalidi, Jedinstvena organizacija boraca i SUBNOR). Ovom prilikom razgovarano je o sjećanjima na odbranu tešanjskog kraja tokom agresije na BiH 1992-1995. godina.

Od 14,00 sati položeno je cvijeće na spomen obilježjima u svim mjesnim zajednicama, a u 17,45 sati cvijeće je položeno na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Tešnju. Cvijeće su položili predstavnici Općine (predsjedavajući Vijeća i Općinski načelnik), predstavnici boračkih organizacija. Prigodnim govorom o značaju 4. aprila govorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Šišić.

U 18,00 sati u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje upriličena je promocija knjige Tešanjski odgovor. Knjiga sadrži trinaest tekstova čiji su autori Mirsad Ćeman, Esad Jašarević, Ismet Avdić, Nedžad Korajlić, Izudin Handžić, Husein Galijašević, Mujo Avdić, Sakib Kurtić, Fuad Šišić, Mirsad Abazović, Dželal Ibraković i Suad Huskić, te tri dokumenta. O knjizi su govorili profesori Sarajevskog univerziteta: dr. Dževad Hodžić, dr. Enver Kazaz i dr. Senadin Lavić.

 
«PočetakPregled12345678910SljedećiKraj»

Stranica 1 od 342