Prijava
subota 30.5.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

Danas je u sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 14,00 sati održana 30. (tematska) sjednica Općinskog vijeća sa predloženim dnevnim redom:

 1. Informacija o radu i poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač općina Tešanj za 2014. godinu:

  1. JP “Rad” Tešanj

  2. JP “Toplana” Tešanj,

  3. Agencija za razvoj općine Tešanj TRA doo

 1. Informacija o radu i poslovanju javnih ustanova čiji je osnivač Općina Tešanj za 2014. godinu:

  1. JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj,

  2. JZU Opća bolnica Tešanj,

  3. JZU Apoteka “Tefarm” Tešanj,

  4. JU Centar za socijalni rad Tešanj,

  5. JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj,

  6. JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj,

  7. JU Muzej Tešanj,

  8. JU Opća Biblioteka Tešanj.

Tokom sjednice, vijećnici su raspravljali o svim tačkama dnevnog reda, koje su, uz zaključke i smjernice za rad u narednom periodu, prihvaćene. Vijeće je završilo sa radom u 16,30 sati.

 

Povodom 150 godina od izvođenja prve predstave u BIH koja je odigrana u Tešnju, Općinski načelnik Suad Huskić je primio članove Bosanskog pozorišta Tešanj.

Ovom prilikom, razgovarano je o uslovima u kojima rade, kao i o projektima i budućim planovima.

 

 

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima primio je predstavnike Jedinstvene organizacije mladih - Almira Ramića, Enidu Spahić-Mulabdić i Eminu Jeleč.

 

Ovom prilikom, predstavljeni su programi i projekti koje realizuje ovo Udruženje - RASTOK, CERK i MABA, kao i aktivnosti za naredni period.

 

 Općinski načelnik Suad Huskić primio je predstavnike Omladinskog ansambla Tešanj. Povod prijema je promocija prvog muzičkog albuma njihovog člana Nejre Brke, koja će se održati u subotu, 30. maja. Ovom prilikom, Nejra je Općinskom načelniku poklonila CD i pozivnicu za promociju.

 

Federalni zavod za zapošljavanje u saradnji sa kantonalnim službama zapošljavanja poziva sve zainteresovane za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva. Također, objavljeni su i Programi samozapošljavanja Start up 2015, kao i Program javnih radova 2015.

 

Obavijest možete pogledati ovdje, a možete preuzeti i na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje