Prijava
subota 25.6.2016
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik Suad Huskić i direktor Sportsko-rekreativnog centra Safet Jašić posjetili su danas gradilište – radove u Sportskoj dvorani na lokaciji Musala. U toku su završni radovi na objektu Sportske dvorane sa streljanom.

 

Za ovo godinu, Općina i Sportsko-rekreativni centar izdvojili su 120 000 KM za završno uređenje ovog objekta. Završetak radova i puštanje u funkciju Sportske dvorane se očekuje krajem jula čime će se poboljšati i kvalitet javnog života u Tešnju, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug počela je sa radovima na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta Toplana-Čifluk u MZ Bukva.

 

Radi se o projektu koji se nalazi na Listi kapitalnih projekata za 2016. godinu.

 

U toku je asfaltiranje puta Donja mahala-Gobelja u MZ Novi Miljanovci i platoa ispred zgrade mjesne zajednice u MZ Bobare-Drinčići-Blaževci.

 

Također, počeli su radovi i na rekonstrukciji i asfaltiranju puta Karahodžići u MZ Jevadžije.

 

Općinski načelnik Suad Huskić primio je našeg sugrađanina Nermina Handžića, učesnika takmičenja Neki novi klinci, koji se plasirao među deset najboljih ovog takmičenja.

 

Općinski načelnik, Nerminu je čestitao na postignutom uspjehu, te zaželio sreću u superfinalu koje će biti održano u nedjelju.

 

Superfinale će biti emitirano u nedjelju, 26. juna, sa početkom u 21,00 sat, a gledaoci će moći telefonskim glasanjem dati podršku Nerminu, što će biti presudno za plasman.

 

 Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas delegaciju kompanije za prenos električne energije Elektroprenos Banja Luka. Tokom sastanka, razgovarano je o planu investiranja na području općine Tešanj- početku gradnje nove 110 kV trafostanice na području Jelaha, za koju je nakon većeg broja kontakata i sastanaka, dobivena saglasnost.

 

Vrijednost investicije je 6 miliona maraka, a realizacija se očekuje u narednih 18. mjeseci. Također, ovom prilikom razgovarano je i o investiciji vrijednoj 2,9 miliona maraka, a koja je u toku – trafostanica u Bukvi.

 

Prema podacima, općina Tešanj je jedan od najvećih potrošača industrijske struje u FBiH. Realizacijom ovih projekata vrijednih skoro 10 miliona maraka, obezbjedit će se dovoljni kapaciteti električne energije za područje općine Tešanj za narednih 40 do 50 godina.

 

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.