Prijava
petak 24.10.2014
Pretraga

Novosti

 

Danas je održana redovna edukacija uposlenih u Općini Tešanj na temu ISO standardi. Predavač je bio Predstavnik rukovodstva za kvalitet i okoliš Ferid Mustafić.

Tokom predavanja detaljnije je pojasnio uposlenima način na koji se upravlja sistemom kvaliteta. Kazao je također, da će uskoro uslijediti recertifikacijski audit za upravljanje okolišem, te kontrolni audit ISO standarda 9001:2008.

 

Općina Tešanj je certificirana po ISO standardima 9001:2008 i 14001:2004.

 

 

Povodom Nove hidžretske 1436. godine, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke, sretnu i berićetnu novu Hidžretsku godinu.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

mr. sc. Suad Huskić, profesor

 

 

 

Federalni hidrometeorološki zavod Sarajevo je za danas 22.10.2014. godine izdao narandžasto upozorenje za veći dio Bosne i Hercegovine, a između ostalog i za područje općine Tešanj, gdje je najavljen jak na momente olujan vjetar. Očekivani udari vjetra iznad 50 km/h.

 

Također, Federalni meteorološki zavod Sarajevo je izdao upozorenje za naredna tri dana, 21-23.10.2014. godine. U ovom periodu prognozirana akumulirana količina padavina će se kretati između 50 i 80 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. U Krajini i sjevernim područjima Bosne lokalno i do 100 litara po metru kvadratnom. Od subote 25.10.2014. prestanak padavina. Velika količina padavina će uticati na poraste vodotoka, naročito manjih vodotoka.

 

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

 

Danas je u sali Općinskog vijeća sa početkom u 14,00 sati održana 23. sjednica Općinskog vijeća, sa predloženim dnevnim redom:

1.Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Tešanj za III kvartal 2014.godine,

2.Prijedlog izmjene i dopune Budžeta općine Tešanj za 2014.godinu,

3.Prijedlog Odluke o stipendiranju redovnih studenata dodiplomskog studija (prvog ciklusa) u akademskoj 2014/2015. godini,

4.Prijedlog Odluke o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u Budžetu općine Tešanj,

5.Prijedlog Odluke o objavljivanju Javnog oglasa za imenovanje člana Općinske izborne komisije Tešanj,

6.Prijedlog Odluke o prodaji zemljišta neposrednom pogodbom JP "Elektroprivreda BiH" Podružnica "Elektrodistribucija" Zenica-parcela u industrijskoj zona u Bukvi,

7.Prijedlog Odluke o prodaji zemljišta neposrednom pogodbom Zejnilović (Ahmeta) Sakibu iz Tešnja,

8.Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva po članu 61. Zakona o građevinskom zemljištu po zahtjevu Sarajlić (Meho) Smajla iz O.Planja,

9.Informacija o završetku školske 2013/2014. godine i upisu učenika u školsku 2014/2015. godinu u osnovnim i srednjim školama na području općine Tešanj.

Na samom početku, dnevni red je dopunjen sa 10-om tačkom dnevnog reda: Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Općine Tešanj.

Najviše rasprave je bilo oko Prijedloga izmjene i dopune Budžeta općine Tešanj za 2014.godinu, koju je Vijeće usvojilo. Također, rasprave je bilo i oko Informacije o završetku školske 2013/2014. godine i upisu učenika u školsku 2014/2015. godinu u osnovnim i srednjim školama na području općine Tešanj koju je Vijeće, uz dodatno pojašnjenje, uz zaključak prihvatilo.

I ostale tačke dnevnog reda Vijeće je usvojilo i završilo sa radom u 17,30 sati.

Obavještavaju se privredna društva registrovana na području Zeničko-dobojskog kantona da je Federalno ministarstvo energije, industrije i rudarstva objavilo ponovni Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje pod povoljnijim uslovima.

Naime, nakon izbora korisnika po Javnom pozivu koji je obajvljen u sedmom mjesecu tekuće godine, ostalo je neutrošenih sredstava pa je Ministarstvo objavilo novi Javni poziv.

Napominjemo da uslove Javnog poziva i Program utroška preostalog dijela sredstava možete preuzeti sa stranice Federalnog ministarstva energije, industrije i rudarstva www.fmeri.gov.ba

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc.