Prijava
petak 20.1.2017
Događaji:
Pretraga

Novosti

Poštovani,
Pozivamo Vas da najdalje do kraja februara 2017. godine dostavite kompletan izvještaj o radu Vašeg udruženja za 2016.godinu.

Poziv možete pregledati ovdje
Obrazac izvještaja možete preuzeti ovdje

Pozivaju se svi obveznici naknade za korištenje građevinskog zemljišta (rente), da ukoliko nisu izmirili svoje obaveze za 2016. godinu, to učine najkasnije do 31.03.2017 godine.

Ovim pozivom nastojimo spriječiti sudske postupke, a u isto vrijeme izbjeći nepotrebne troškove, koje u konačnici plaća obveznik rente.

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić,dipl.ecc

Općinski načelnik Suad Huskić i koordinator na CEB II projektu Mirnes Dedukić održali su sastanak sa predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Nisvetom Mujanovićem, Samirom Šehovićem i Šefkom Palo.
Ovom prilikom razgovarano je o projektu Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja kroz osiguranje javnih stambenih rješenja - Projekat CEB II, kojim će se kojim će se ukinuti naselje Vila

 

Općina Tešanj je obezbijedila lokaciju, sve potrebne dozvole, priključke, nadzor nad izvođenjem radova i cjelokupnu koordinaciju.

 

U toku je završna faza izrade glavnog projekta, a početkom građevinske sezone se očekuje izbor izvođača radova i gradnja objekta.
Vrijednost projekta je 900.000 KM, a donatorska sredstava su obezbijeđena od Razvojne banke Vijeća Evrope, države Bosne i Hercegovine, a realizovat će se u saradnji sa nadležnim državnim, federalnim i kantonalnim ministarstvima, kao i UNHCR-om.

 

 

Danas je u Općini Tešanj održan sastanak na kojem su prisustvovali Općinski načelnik Suad Huskić, Općinski načelnik općine Doboj Jug Mirnes Tukić, predsjedavajući Općinskog vijeća Doboj Jug Hasan Škiljo, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Doboj Jug Maid Buljubašić, te direktori komunalnih preduzeća RAD i VIS Mirsad Šaranović i Faruk Herceg.

 

Tokom sastanka, razgovarano je o zajedničkom uređaju za prečišćavanje otpadnih voda, lokalnom ekonomskom razvoju, vodovodima, kao i o zaštiti od požara.

 

Predstavnici Općine Doboj Jug su kazali da još uvijek ne odustaju od zajedničkog uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i o tome će se naknadno izjasniti. Dogovoreno je da direktori komunalnih preduzeća riješe dio obaveza iz ranijeg perioda, a usvojena je i inicijativa za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja kroz zajedničku saradnju.

 

 

Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas Direktora italijanske firme BHWELD Antonia Lombardija sa saradnicima, kako bi razgovarali o investiranju ove firme na području općine Tešanj.

 

Sastanak je iskorišten kako bi se predstavnici firme BHWELD informisali o ekonomskim prilikama, kao i prednostima za investiranje na teritoriji općine Tešanj.

 

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.