Prijava
petak 9.12.2016
Događaji:
Pretraga

Novosti

U toku su radovi na izgradnji trotoara Osnovna škola - Kamenica u MZ Jablanica.

Projekat je na listi kapitalnih projekata za 2016 godinu, a finansira se iz sredstava općinskog Budžeta.

Radove izvodi firma AB-trans d.o.o. Tešanj.

Cjelokupan projekat će biti završen u saradnji sa UNDP-om.

Općinski načelnik Suad Huskić potpisao je danas Odluku o usvajanju i provođenju plana integriteta u Općini Tešanj.

 

Cilj plana integriteta je povećanje transparentnosti i javnosti rada, a time i jačanje povjerenja građana u rad jednica lokalne samouprave.

 

Počeo je usmeni dio javne rasprave na Nacrt Budžeta za 2017. godinu. U narednim danima usmeni dio javne rasprave će se nastaviti prema rasporedu, i to:

  • 12.12.2016. godine u 11 sati u sali ureda u Tešanjci,

  • 13.12.2016. godine u 11 sati u sali ureda u Jelahu i

  • 14.12.2016. godine u 11 sati u Sali Općinskog vijeća.

Općinski načelnik poziva sve zainteresovane građane, organizacije i ustanove da dostave svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt Budžeta Općine Tešanj za 2017. godinu koji je Općinsko vijeće Tešanj prihvatilo i uputilo u javnu raspravu na 2. sjednici, održanoj 29.11.2016. godine.

Nacrt Budžeta možete pogledati na info pultu u zgradi Općine, te u uredima Jelah i Tešanjka, kao i ovdje

Svi zainteresovani svoje prijedloge i primjedbe mogu dostaviti Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, putem prijemne kancelarije ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 16.12.2016. godine.

 

Povodom općinskog praznika 10. decembra - Dana grada Tešnja, svim građanima općine Tešanj upućujemo iskrene čestitke.

 

Ovaj praznik se obilježava kao sjećanje na daleku prošlost grada Tešnja kada je vakif Gazi Ferhad-beg utemeljio Tešanj kao urbanu sredinu. Od tog dana općina Tešanj se razvijala i postala ono što je danas.
Nadamo se da će uz pomoć svojih građana nastaviti putem prosperiteta u svijetliju budućnost, kako bi naše buduće generacije bile ponosne na svoj grad.

 


Još jednom svim građanima općine Tešanj čestitamo Dan grad Tešnja.

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc. Suad Huskić

 

Završena je izgradnja pumpne stanice u sistemu vodovoda Tepe-Hrvatinovići. Ugovor je vrijednosti 65.406,92 KM a finansiran je iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2016. godinu. Radove je izvodila firma Nedjing d.o.o. Tešanj, a nadzor je vršio IBIS d.o.o. Zavidovići.

Realizacija projekta Izgradnja sistema vodovoda Tepe-Hrvatinovići je počela 2008. godine. U periodu 2008-2013. godine izvršeno je projektovanje i pribavljanje odobrenja za građenje. Prva faza izgradnje je završena 2013. godine kada je urađen rezevoar R2 zapremine 50 m3, a 2014-2015. godine, rezervoar R1 zapremine 100 m3. Nastavak je realizovan 2016 godine izgradnjom pumpne stanice, a u narednom periodu je planirana izgradnja distributivnog i potisnog cjevovoda.

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.