Prijava
nedjelja 24.5.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

altObavještavamo redovne studente dodiplomskog studija (prvog ciklusa) sa područja općine Tešanj na višim i visokoškolskim ustanovama u BiH   koji su korisnici općinske stipendije za akademsku 2012/13 godinu da je u srijedu 18.12.2013.godine isplaćena posljednja, deseta rata stipendija.

Danas je u Sali Općinskog vijeća održana edukacija administracije na temu:

LEDIS “informacioni sistem  - po mjeri lokalne samouprave”.

 Predavač je bio Doc.dr.Ismar Alagić dipl.inž.maš.

 Prezentaciju možete pogledati na:

images/dokumenti/ledis_ismar_tra.pdf


Danas je u Sali Općinskog vijeća održana edukacija administracije na temu: LEDIS

“informacioni sistem  - po mjeri lokalne samouprave”.

 

Predavač je bio Doc.dr.Ismar ALAGIĆ dipl.inž.maš..

 

 

Prezentaciju možete pogledati na:


Općinski načelnik Suad Huskić boravio je u radnoj posjeti SAD-a kao gost Vlade SAD -a. Posjeta je organizirana u okviru programa IVLP (Međunarodni program razmjene posjetilaca lidera) u organizaciji Stejt departmenta i Ambasade SAD-a u BiH.

Tokom boravka organizirano je preko 20 sastanaka sa državnim, regionalnim i općinskim predstavnicima, javnim preduzećima i nevladinim organizacijama u više gradova (Vašington, Arlington, Aleksadrija, Sinsinati, Mancherster...).

Tema studijskog boravka bila je "Lokalna samouprava i njen ekonomski razvoj", a obuhvatala je funkcionisanje i finasiranje lokalnih nivoa vlasti u SAD-u, kao i način pružanja javnih usluga u gradovima, te oblici saradnje javnog i privatnog sektora kroz modele javnog-privatnog partnerstva.

Općinsko vijeće Tešanj na svojoj 13. sjednici, održanoj 28.11.2013. godine, razmatrajući Nacrt Odluke o zaštitnim zonama i zaštitnim mjerama izvorišta "Studenac" na mjesnom vodovodu "Ponikva" Šije, usvojio je zaključak kojim se prihvata Nacrt Odluke i upućuje na javnu raspravu.

Obavještavamo vas da javna rasprava traje do 15. januara 2014. godine do kada možete dostaviti vaše primjedbe u pisanom formi, ili ih iznijeti u usmenoj javnoj raspravi koja će biti održana 25. (srijeda) decembra 2013. godine u 11,00 sati u sali Mjesne zajednice Šije. Molimo da se pripremite za ovu raspravu kako biste dali svoj doprinos i time učestvovali u donošenju što kvalitetnije Odluke.

Nacrt Odluke postavljen je na oglasnim pločama u MZ Šije i Općini Tešanj, a možete pogledati i na: odluka_ponikva.pdfPOMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić,dipl.ecc.