Prijava
petak 28.10.2016
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik Suad Huskić u društvu direktora Opće biblioteke Esmira Bašića i direktora Sportsko-rekreativnog centra Safeta Jašića posjetio je danas gradilište na lokaciji Musala. Biblioteka privodi kraju unutrašnje radove, a Sportska dvorana fasadu i vanjsko uređenje.

Današnjom posjetom gradilištu sam želio da se na licu mjesta uvjerim kako napreduju radovi na objektima Biblioteke i Sportske dvorane. Završetkom radova i puštanjem u rad ova dva objekta poboljšat će se kvalitet javnog života u Tešnju, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Vrijednost ove dvije investicije je skoro 700 000 KM.

Život u lokalnoj zajednici i Organizacija je naziv jutrošnje edukacije administracije koja je održana u sali Općinskog vijeća Tešanj.

Predavač je bio Općinski načelnik Suad Huskić.

Nakon prezentacije Općinskog načelnika, uslijedio je razgovor o ovoj temi.

 

Danas su u Kabinetu Općinskog načelnika, nakon provedene procedure javne nabavke, potpisani ugovori za izgradnju i održavanje putne infrastrukture na području općine Tešanj.

 

Radi se o projektima: Nastavak radova na izgradnji treće trake u Bukvi, Ljetno održavanje asfaltnih i makadamskih cesta na području općine Tešanj i Sanacija autobusnih nadstrešnica, metalnih ograda, dječijih igrališta, zaštitnih i odbojnih ograda.

 

Ugovore su potpisali Općinski načelnik i predstavnici firmi Rial šped d.o.o. Doboj Istok, AB trans d.o.o. Tešanj, Doboj putevi d.d. Doboj Jug i Bravarsko - limarske radnje vl.Muris Saltagić.

 

Danas smo potpisali četiri ugovora za izgradnju i održavanje putne infrastrukture na području općine Tešanj u vrijednosti od skoro pola miliona maraka. Cilj nam je poboljšati infrastrukturu i time povećati šanse za nove investicije, a time i nova zapošljavanja, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Delegacija općine Maglaj u sastavu Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Marko Zelić i pomoćnik Općinskog načelnika Jasmin Devedžić posjetili su danas općinu Tešanj. Ovom prilikom, za pomoć Maglaju tokom majskih poplava, uručene su zahvalnice Općinskom načelniku Suadu Huskiću i direktoru Opće bolnice Tešanj Rifatu Sejdinoviću. Uručenju zahvalnica je prisusvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić.

Štete u Maglaju su ogromne. Ovo je mali gest zahvalnosti Općinskom načelniku i Vijeću, kao i Općoj bolnici, privrednicima i svima koji su nam na bilo koji način pomogli, kazao je Načelnik općine Maglaj Mehmed Mustabašić.

Drago mi je da je Općina Maglaj na ovaj način zahvalila svim građanima općine Tešanj koji su pomagali tokom majskih poplava. Mi nismo pomagali da bismo dobili zahvalnicu, nego je to bila naša ljudska i komšijska obaveza, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Obavještavmo poljoprivredne proizvođače da je Općinsko vijeće Tešanj usvojilo Program novčanih poticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje na području općine Tešanj u 2015. godini.

Zahtjevi sa propisanom dokumentacijom mogu se podnijeti u prijemnoj kancelariji općine Tešanj, ureda u Jelahu, Tešanjci i Kaloševiću počev od 05.05.2015. godine. Zahtjevi se podnose u rokovima propisanim Programom, a zahtjevi podnijeti izvan roka neće biti razmatrani.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove općine Tešanj, kontakt osoba Tamara Turkić.

 

Program možete pogledati ovdje

 

Obrasce zahtjeva možete preuzeti na:

proizvodnja_povrća_za_otkup.pdf

proizvodnja_u_plastenicima-staklenicima.pdf

proizvodnja_povrća_i_ljekobilja_na_otvorenom.pdf

proizvodnja_mlijeka.pdf

tov_junadi.pdf

pčelarstvo.pdf

proizvodnja_voća_za_otkup.pdf

tov_pilića-brojlera.pdf

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc.

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.