Četvrtak 28.8.2014
Pretraga
Korisnički dio
Početna Aktuelnosti Novosti
Novosti
Javni poziv: Ljetna bašta na Gradini
Petak, 26 April 2013 14:47

Javni poziv možete pogledati na:

javni poziv_basta_gradina_2013.pdf

 
Biti prosječan više nije dovoljno
Petak, 26 April 2013 10:10

Danas je u Sali Općinskog vijeća održana edukacija administracije na temu: Biti prosječan više nije dovoljno. Predavač je bio Općinski načelnik Suad Huskić. Tokom prezentacije, Načelnik je predstavio aktivnosti koje su pokrenute u ovoj godini - projekti, radovi, uređenja. Također, Načelnik se osvrnuo i na promociju Općine Tešanj kako u zemlji, tako i u inostranstvu u smislu predstavljanja dobre prakse u raznim oblastima - elektronska uprava, saradnja sa privredom, mladi..

 
Ministarstvo za privredu ZDK: Javni pozivi za poticaje
Četvrtak, 25 April 2013 09:38

Ministarstvo za privredu ZDK raspisalo je Jave pozive za poticaje. Javne pozive možete pogledati na:

javni_pozivi_za_poticaje_2013.pdf

Formu za poslovni plan pogledajte na:

forma_za_poslovni_plan.doc

 
Sanacija klizišta u MZ Jablanica
Četvrtak, 25 April 2013 09:33

Nakon provedene procedure javne nabavke, Oćinski načelnik Suad Huskić i direktorica firme Doboj putevi dd Doboj Jug Saća Prnjavorac, potpisali su danas Ugovor za sanaciju klizišta na LC Zelenike u MZ Jablanica. Vrijednost radova je 40 000 KM, a sredstva su obezbjeđena u općinskom Budžetu. Rok za završetak radova je 15 dana.

 
Dan svih osnovnih škola
Četvrtak, 25 April 2013 09:07

U srijedu, 24. aprila sa početkom u 17,00 sati u Pozorišnoj sali Centra za kulturu i obrazovanje održana je svečanost povodom Dana svih osnovnih škola sa područja općine Tešanj. Ovom prigodom, Općinski načelnik Suad Huskić uručio je učenicima diplome i nagrade za osvojena prva tri mjesta na općinskom takmičenju povodom općinskog praznika 4. aprila - Dana otpora fašizmu. Najboljim literarnim radom ocjenjen je rad učenika OŠ Gazi Ferhad-beg Jablanica Hasana Džanića, dok je za najbolji likovni rad, ocjenjen rad učenice OŠ 1. mart Jelah Asje Hanić.

Prgodnim govorom, prisutnim zvanicama i gostima obratili su se predsjednica aktiva direktora Almina Brkić, Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mirko Trifunović.

 
Kamen temeljac za firmu Lokwood
Četvrtak, 25 April 2013 08:47

Vlasnik firme Pilat&Pilat Produkties iz Holandije, Gjalt Pilat i Ton Slotboom, položili su kamen temeljac za izgradnju firme Lokwood u Industrijskoj zoni Bukva. Svečanosti koja je održana u srijedu, 24. aprila, pored mnogobrojnih zvanica i gostiju, prisustvovali su i predstavnica Holandske ambasade u BiH, predsjedavajući Općinskog vijeća i Općinski načelnik, kao i gosti iz Holandije. Izvođač radova je firma Hrvić-gradnja, a završetak radova se očekuje do augusta ove godine. Osim Lokwood-a, firma Pilat&Pilat Produkties je vlasnik i firme Nord ent, koja već 10 godina postoji u Tešnju.

 
Edukacija: Izrada Biznis plana
Srijeda, 24 April 2013 14:24

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana edukacija mladih za izradu Biznis plana, a u okviru Javnog poziva Najbolje poslovne ideje za mlade ljude. Tokom edukacije mladima je na konkretnom primjeru popunjenog prijavnog obrasca pokazano kako popuniti aplikaciju da bi ona bila prihvatljiva. Edukaciju je održao Službenik za mlade u Općini Tešanj Mirnes Dedukić. Mladima su se obratili i Općinski načelnik Suad Huskić, te Kenan Korajlić i Ermin Šehić, koji su pokrenli vlastiti biznis, nakon što je njihova ideja ocjenjena pozitivno.

Prezentaciju možete pogledati na:

biznis_planovi_mladi_ ot_2013.pdf

Javni poziv možete pogledati na:

javni-poziv-za-najbolje-poslovne-ideje-za-mlade

 
DevInfo - Jedinstvena baza podataka za općinu Tešanj
Srijeda, 24 April 2013 13:23

Danas je u Sali Vijeća održana prezentacija projekta DevInfo - Jedinstvena baza podataka za općinu Tešanj, koji je Općina Tešanj realizovala u okviru UNICEF-ovog projekta Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH. Prezentaciju su održali predstavnik NVO Budimo aktivni, Sarajevo Ismet Kapetanović i predstavnik Općine Tešanj Edin Jašarević.

Cilj projekta je kreiranje inicijalne, centralizovane baze podataka o indikatorima vezanim za našu općinu koji bi bili prikupljeni od nadležnih institucija koje raspolazu potrebnim podacima (škole, Bolnica, Centar za socijalni rad...).

 

 
EDAPEDIJA 2013
Srijeda, 24 April 2013 09:39

Agencija za razvoj preduzeća EDA iz Banja Luke u saradnji sa Fodnom za otvoreno društvo Bosne i Hercegovine, već tradicionalno organizuje jedanput godišnje savjetovanje pod nazivom EDAPEDIJA za izabrane općinske načelnike iz cijele BiH. Ove godine domaćin EDAPEDIJA 2013. je bio Teslić uz učešće više od 60 izabranih zvaničnika sa nivoa lokalne vlasti u BiH. U okviru panela Šta je najvažnije za razvoj lokalnih zajednica?, jedan od panelista i predavača je bio Doc.dr. Ismar Alagić, savjetnik Općinskog načelnika za pristup EU-fondovima. Doc.dr. Ismar Alagić je prezentovao dobre prakse općine Tešanj i ponudio bezbroj preporuka, posebno za novoizabrane Općinske načelnike u području organizovanja kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i pristup EU-fondovima.

 
Ambasador SAD-a u Tešnju
Utorak, 23 April 2013 08:18

Američki ambasador u BiH NJ.E. Patrick S. Moon posjetio je općinu Tešanj i susreo se sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Tokom sastanka, Načelnik je Ambasadoru predočio osnovne podatke o općini Tešanj, trenutne aktivnosti, kao i planove za naredni period.

U nastavku, sastanku su se pridružili i načelnici Žepča Mato Zovko i Teslića Milan Miličević. Ovom prilikom, razgovarano je o međuopćinskoj saradnji - zajedničkom projektu tri općine Tešanj, Žepče i Teslić, koji implamentira njemački GIZ.

Drago mi je da sam upoznao ova tri načelnika, koji veoma naporno rade da bi riješili probleme nezaposlenosti i poteškoće u razvoju svojih sredina. Jako mi je drago što sam čuo od njih o zajedničkim naporima koje preduzimaju da bi osigurali ekonomski napredak, i čestitam im na divnim inicijativama i radom sa GIZ-om, kazao je Ambasador Moon, te dodao da se u Tešnju osjeti duh poduzentištva i da to može biti jako dobar primjer za druge lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Veoma sam sretan što je ovakav sastanak upriličen u Tešnju. Ova posjeta je priznanje Općini Tešanj za sve ono što je radila u proteklim godinama, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovom prilikom, Ambasador je posjetio i Mješovitu srednju školu u Tešnju.

 
Stpendiranje studenata
Ponedjaljak, 22 April 2013 15:11

Obavještavaju se korisnici Ugovora o stipendiranju za akademsku 2012/2013. godinu, da će sredstva za period oktobar - decembar 2012. godina biti raspoloživa na računima korisnika 23.04.2013. do kraja dana.

 
«PočetakPregled51525354555657585960SljedećiKraj»

Stranica 56 od 359