Prijava
ponedjeljak 24.11.2014
Događaji:
Pretraga

Novosti

Postupajući po Zaključku Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i Plana javne rasprave, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Općina Tešanj organizuju Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o socijalno-neprofitnom stanovanju Zeničko-dobojskog kantona.

Javna rasprava je planirana za 25.07.2013. godine (četvrtak) sa početkom u 10,00 sati u sali Općinskog vijeća Tešanj.

Pozivaju se svi zainteresovani građani, organizacije i ustanove da iznesu svoje prijedloge i sugestije. Sve dodatne informacije možete preuzeti na  nacrt_zakon_socijalno_neprofitno_stanovanje.pdf kontaktom na mail ili na telefon 650-426.


POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Azra Muslija, dipl. pravnik

Nastavlja se uređenje podzida na području općine Tešanj koje finansiraju tešanjski privrednici.

U toku su radovi na uređenju podzida na relaciji Tešanj - Jelah, koje finansiraju firme Hifa, Madi, Mann+Hummel ba, Hrvić-gradnja i AS Jelah.

Općinski načelnik izražava veliku zahvalnost u ime Općine Tešanj privrednicima na velikoj podršci i pomoći da se naša sredina promoviše na najbolji način i dostignu dugoročne koristi za naše građane i razvoj sredine.Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić, u srijedu 10. jula sastali su se sa Načelnikom općine Usora Ilijom Nikićem i njegovim saradnikom Antom Bonićem. Tokom sastanka, razgovarano je o zajedničkim projektima dvije općine - vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi, kao i o protivpožarnoj zaštiti.

Dogovorene su dalje aktivnosti na realizaciji ovih projekata.

Općina Tešanj je nastavila aktivnosti na postavljanju autobusnih stajališta na području općine Tešanj.

U ovoj godini, postavljena su autobusna stajališta u mjesnim zajednicama Piljužići, Mrkotić, Karadaglije, Jablanica i Šije.

Cilj je na cijelom području općine Tešanj postaviti autobusna stajališta na za to predviđene lokacije na zadovoljstvo korisnika javnog prevoza, kao i drugih građana


Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj u sklopu projekta LOD III održan Otvoreni dan. Ovom prilikom, predstavnici LOD tima su prezentirali procedure i odgovarali na pitanja 13 prisutnih predstavnika nevladinih udruženja sa područja općine Tešanj.

Otvorenom danu je prisustvovao Općinski načelnik, kao i predstavnici Službe za društvene djelatnosti i Agencije za razvoj TRA.

Inače, Općina Tešanj je jedna od četiri općine koje su odobrane da učestvuju u projektu Jačanja lokane demokratije III - LOD III.

Detaljnije o javnom pozivu možete pogledati na: lod III