Prijava
srijeda 29.3.2017
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima u društvu izvođača radova i nadzora, posjetio je danas gradilište u Bukvi - prvu dionicu kanalizacionog sistema koja bi ovih dana trebala biti završena. Radi se o dionici dužine oko 5 km, vrijednosti 1.629.157,59 KM sa PDV-om.

 

Cilj posjete je da se na licu mjesta uvjerimo kako napreduju radovi, a danas je spojena ova dionica na kojoj su radile firme HP investing d.o.o. Mostar i Inžinjering d.o.o. Jelah. Zadovoljan sam što su ispoštovani predviđeni rokovi i što se radovi na ovoj dionici privode kraju, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

U narednim danima planirano je i spajanje posljednje dionice od Kružnog toka do Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju.

 

Još jednom, molimo sve građane, a posebno učesnike u saobraćaju za razumjevanje i strpljenje.

 

U okviru redovne posjete privrednicima, Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima posjetio je firmu TS Saračević (trgovina specijalnim čelicima i obojenim metalima) koja je smještena u Industrijskoj zoni Bukva.

 

Kroz razgovor sa vlasnikom firme Osmom Saračevićem, Općinski načelnik se na licu mjesta upoznao sa trenutnim aktivnostima – završena je izgradnja novog objekta, a u toku su radovi na vanjskom uređenju i zbrinjavanju otpadnih voda.

 

Tokom posjete, Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo viđenim, te posebno istakao uspjeh ove firme, kao i aktivan društveni angažman.

 

Povodom obilježavanja 10 godina uspješne privatizacije firme MANN+HUMMEL BA, održana je panel diskusija na temu Pozitivni aspekti privatizacije.

Osim Općinskog načelnika Suada Huskića, na panel diskusiji su učestvovali Hansjörg Herrmann, potpredsjednik grupacije MHBA za Europu, Mahmut Galijašević, direktor MHBA u BiH, Premijer ZDK Miralem Galijašević, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH i Nina Pobrić, Direktorica odjela za promociju ulaganja – FIPA.

Agencije za privatizaciju ZDK i MANN+HUMMEL Njemačka su 22.12.2005. godine potpisali ugovor o kupoprodaji dionica preduzeća UNICO FILTER, Fabrika filtera d.d. Tešanj.

Uspješno proveden postupak privatizacije preduzeća UNICO FILTER dd Tešanj značajan je i za širu društvenu zajednicu. Osim brenda MANN-FILTER, novi vlasnik je odlučio zadržati i brend UNICO FILTER.

Danas je MANN+HUMMEL BA moderna i dinamična kompanija koja je u svojoj organizaciji i procesima implementirala niz standarda i alata,  što omogućava ispunjenje zahtjeva i najzahtjevnijih kupaca.

 

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima posjetio je danas javno preduzeće Gradska toplana i u razgovoru sa direktorom Asimom Bašalićem saznao osnovne podatke o poslovanju  – planirane aktivnosti i investiciona ulaganja.

 

Povod današnje posjete Toplani je, prije svega početak grejne sezone, ali i da se na licu mjesta uvjerimo kako ovo javno preduzeće funkcioniše. U proteklom periodu uloženo je 300 000 KM u renoviranje postrojenja za proizvodnju toplotne energije, a također, proširena je i mreža u gradskoj zoni, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Nakon sastanka sa direktorom, Načelnik sa saradnicima je posjetio i renovirano postrojenje za proizvodnju toplotne energije.

 

Obavještavaju se stanari i presjednci kućnih savjeta da će se u utorak, 03.11.2015. godine u 10,00 sati u sali Općine Tešanj održati Javna rasprva o "Nacrtu Zakona o korištenju, upravljnju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade".

Nacrt zakona dostupan je na web stranici Zeničko-Dobojskog kantona www.zdk.ba.

Sve prijedloge izmjene možete dostaviti Sedadu Alićehajiću pismeno ili prisustvovati Javnoj raspravi.

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.