Prijava
četvrtak 27.11.2014
Događaji:
Pretraga

Novosti

Osmi broj E-biltena Općinskog načelnika možete pogledati na:

http://issuu.com/nacelnik-suad.huskic/docs/e-bilten_br.8

ili na:

E-bilten ON br. 8

Danas je u Kabinetu Načelnika upriličeno potpisivanje dva ugovora za nabavku vatrogasnih vozila.  Prvi ugovor se odnosi na nabavku vatrogasnog vozila u vrijedosti od oko 145.000,00 KM koje je nabavila općina Tešanj iz sredstava Fonda za vatrogastvo. Ugovor su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i direktor firme FIRING Visoko, Smajlović Nedžad.

Drugim ugovorom koji je potpisan između Općinskog načelnika i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko – dobojskog kantona Seadom Džanovićem, preuzeto je vozilo na korištenje za vatrogasno djelovanje ali i za brže intervencije na magistralnim, regionalnim i lokalnim cestama. Vrijednost ove investicije je 122.000,00 KM. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Hasan Ćeman, predstavnik Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj.

To su sredstva koja se prikupljaju na osnovu obaveza koje imaju poslovni subjekti na ovim prostorima. Želimo da pokažemo da smo ova sredstva namjenski utrošili, te da opravdamo smisao i potrebu Fonda za vatrogastvo. Ovom nabavkom ćemo osnažiti i osposobiti lakši rad Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Obavještavamo studente sa područja općine Tešanj koji su u konkurenciji za dodjelu  stipendija za akademsku 2012./2013. godinu, da je objavljena  KONAČNA - PRELIMINARNA LISTA - Ministarstvo obrazovanja ZDK.
Rok za Žalbe je 8 dana od dana objavljivanja.

Listu možete pogledati na: konana-preliminarna.pdf

Završena je izgradnja i montaža pet kompleta dječijih igrališta u pet mjesnih zajednica na  području općine Tešanj.  Izvođač radova je  Muris Saltagić, vlasnik Bravarsko-limarske radnje  Jelah - Tešanj.

Investitor projekta je Općina Tešanj, a vrijednost investicije je 12.000,00 KM.

U Kabinetu Načelnika je održan zajednički sastanak tri općine - Teslić, Žepče i Tešanj, a u vezi zajedničke aplikacije na raspisani javni poziv Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su, osim tri načelnika (Milana Miličevića, Mate Zovke i Suada Huskića) prisustvovali i predstavnici Razvojnih agencija općina Tešanj i Žepče (Senad Lekić i Branka Janko), šef Odjela za razvoj opštine Teslić (Dragan Mišić), te savjetnik Općinskog načelnika za pristup EU fondovima Ismar Alagić.

Tokom sastanka, usaglašene su obaveze svih učesnika i dogovoreni naredni koraci.