Prijava
subota 6.2.2016
Događaji:
Pretraga

Novosti

Obavještavaju se privredni subjekti (pravna i fizička lica) registrovana na području Zeničko-dobojskog kantona da je Ministarstvo za privredu ZDK objavilo Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava-pomoći namjenjenih saniranju dijela direktnih šteta usljed poplava kod privrednih subjekata.


Pravo korištenja ovih finansijskih sredstava-pomoći imaju privredni subjekti koji dostave uredne zahtjeve u utvrđenom roku i koji su registrovani na području Zeničko-dobojskog kantona iz područja djelatnosti Standardne klasifikacije djelatnosti (stare i nove) i to:

C – Vađenje ruda i kamena

D – Prerađivačka industrija

E – Proizvodnja električne energije

F – Građevinarstvo

G – Trgovina na veliko

H – Prijevoz i skladištenje


Zahtjeve za odobravanje finansijskih sredstava-pomoći sa prilozima privredni subjekti trebaju dostaviti najkasije do 03.09.2014. godine.

Detalje javnog poziva i informacije možete dobiti na telefone; 032/405-703 i 032/406-159 i na web stranici: www.zdk.ba.POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.


Počeli su radovi na sanaciji i asfaltiranju dionice puta Bedaci-Numera u MZ Tešanjka.

Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Vrijednost projekta je 10.000,00 KM. Sredstva je obezbjedila Općina Tešanj, a projekat se nalazi na Listi kapitalnih projekata za 2014 godinu.

Danas je, u prisustvu predstavnika Službe civilne zaštite, predstavnika BH MAC-a Regionalni ured Tuzla i predstavnika izvođača deminiranja Konzorcija Udruženje za eliminaciju mina Sarajevo i UEM d.o.o Sarajevo, izvršeno otvaranje projektnog zadataka Kalošević-Bugarinovići 1 površine 29.804 m2 koji se realizuje metodom čišćenja.

Ovo je prvi od sedam projekata koji se realizuje na području općine Tešanj u okviru grant sredstava Vlade Japana za deminiranje u 2014. godini.

U narednim danima se očekuje otvaranje i drugih projekata koji su obuhvaćeni navedenim grant sredstvima.


SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Obavještavamo javnost da općinske službe Općine Tešanj zbog vjerskog praznika Ramazanskog bajrama neće raditi u ponedjeljak, 28. jula 2014. godine.

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.