Prijava
četvrtak 5.5.2016
Pretraga

Novosti

Od aprila ove godine općina Tešanj je dobila novu Regionalnu cestu R-452 Tešanj-Medakovo-Šije.

 

Shodno tome, urađena je horizontalna i vertikalna signalizacija na novoj regionalnoj i pratećoj lokalnoj cesti.

 

Mole se svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na novu signalizaciju i režim saobraćaja na raskrsnici za Šije kako bi odvijanje saobraćaja na toj dionici regionalne ceste učinili što bezbjednijim.

 

Općinski načelnik Suad Huskić danas je potpisao ugovore za zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj za sezonu 2014/2015, a nakon uspješno završene procedure javne nabavke putem otvorenog postupka. Ugovori su potpisani sa Konzorcijem AB trans d.o.o. Tešanj i KM gradnja d.o.o. Tešanj i firmom TRANS-KOP d.o.o. Tešanj. Današnjim potpisivanjem ugovora obuhvaćeno je održavanje 64 km lokalnih puteva. Ostaje još potpisivanje ugovora za održavanje gradskih ulica sa KP RAD, te potpisivanje ugovora sa organima mjesnih zajednica na području općine Tešanj za nekategorisane puteve unutar mjesnih zajednica.

 

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj do 15,00 sati na izbore je izašlo 35,32% ili 13.550 birača.

Svih 56 biračkih mjesta je otvoreno u 7,00 sati. Prema informacijama sa terena, glasanje se odvija bez problema.

Biračka mjesta su otvorena do 19,00 sati.

 

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj do 19,00 sati na izbore je izašlo 52,32% ili 20.075 birača.

Svih 56 biračkih mjesta je otvoreno u 7,00 sati. Prema informacijama sa terena, glasanje je proteklo bez problema.

Biračka mjesta su zatvorena u 19,00 sati.

 

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj do 11,00 sati na izbore je izašlo 16%  ili 6.156 birača.

Svih 56 biračkih mjesta je otvoreno u 7,00 sati. Prema informacijama sa terena, glasanje se odvija bez problema.

 

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.