Prijava
srijeda 25.11.2015
Događaji:
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik Suad Huskić, povodom godišnjice obilježavanja, primio je delegaciju 202 garave viteške brigade.

Delegaciju su činili: Senad Pajić, Benjamin Preldžić, Adem Mahalbašić, Munib Alkazović - Libe, Izudin Handžić, Izudin Roša, Dževad Salihbašić, Mustafa Cerovac i Sakib Kurtić.

Prilikom ovog susreta razgovarano je o sjećanjima na odbranu tešanjskog kraja tokom agresije na BiH 1992-1995. godina.

U odbrani teritorije općine Tešanj i Bosne i Hercegovine, značajno mjesto zauzimala je i 202 “garava” viteška brigada, koja je časno i u cijelosti zajedno sa drugim jedinicima ARBiH ispunila postavljene joj zadatke. Herojska borba i posvećenost ideji slobodne i jedinstvene Bosne i Hercegovine zaslužuje zahvalnost i poštovanje svih nas.

Stoga, povodom godišnjice 202 “garave” viteške brigade upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima ove jedinice, porodicama šehida i poginulih branitelja, te svim patriotama BiH.

 


OPĆINSKI NAČELNIK

mr. sc. Suad Huskić, profesor

Za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom i učenike sa ostvarenim značajnim rezultatima na takmičenju, te direktore škola, profesore i nastavnike koji su učenike pratili na takmičenja, upriličen je tradicionalni prijem Općinskog načelnika.

U ime lokalne vlasti, čestitke najboljim učenicima uputili su Općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Šišić, koji su u svom obraćanju posebno istakli važnost ovako dobrih rezultata prvo za učenike, a onda i za zajednicu.

Inače, ovaj prijem je već postao tradicionalan i ima za cilj, između ostalog, da afirmiše uspješne učenike i sportiste i da ih podstakne na dalji rad i napredovanje.

Ovogodišnji spisak najboljih učenika pogledajte na: ucenici2014.pdf

Firma Rial šped d.o.o. Doboj Istok je počela sa radovima na rekonstrukciji i asfaltiranju puta Toplana-Čifluk u MZ Bukva.

Projekat se nalazi na listi Kapitalnih projekata za 2014. godinu.

Vrijednost radova je oko 20.000 KM, a sredstva su obezbjedili Općina Tešanj i mještani.

Rok za izvođenje radova je 30 dana, a nadzor nad realizacijom projekta vrši firma M-DŽ d.o.o. Mrkotić.

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj da će od 12-23.06. 2014.godine biti na snazi privremena zabrana saobraćaja u ulici "Tabačka" radi izvođenja radova na projektu toplifikacije starog grada Tešnja-Grana IX.

Saobraćaj će se u navedenom terminu odvijati ostalim postojećim saobraćajnicama.

Tekst Rješenja o privremenoj obustavi saobraćaja je na oglasnoj ploči Općine Tešanj, Ureda Jelah i Ureda Tešanjka.

Sve dodatne informacije zainteresirana lica mogu dobiti direktno od kontakt osobe: Nihad Hadžismajlović, telefon 032/650-022.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIK

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.