Prijava
četvrtak 30.6.2016
Događaji:
Pretraga

Novosti

Obavještavamo proizvođače koji proizvode merkantilni krompir na nepokrivenoj površini većoj od 1000 m2 i manjoj od 5000 m2 tj. 0,1-0,5 ha (mali proizvođači) i proizvedeni merkantilni krompir predaju otkupljivaču/distributeru u skladište ili pakirnicu sa namjerom dalje distribucije ili koji sami pakuju krompir iz vlastite proizvodnje sa namjerom dalje distribucije, da moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i da podliježu evidentiranju u Fitoevidenciju koju vodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Mali proizvođači se upisuju u Fitoevidenciju na osnovu podnesene prijave za upis u Fitoevidenciju i dovoljno je samo popuniti obrazac koji možete preuzeti u Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, kancelarija broj 26. ili ovdje

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

Predmet Javnog oglasa je davanje u zakup na određeno vrijeme poslovnih prostora kojim upravlja i raspolaže Općina Tešanj.

Detaljnije možete pogledati na: javni oglas

Dopunu javnog poziva pogledajte na:dopuna javnog poziva

Danas je održana posljednja, od planirane četiri javne rasprave na Nacrt budžeta Općine Tešanj za 2015. godinu, koji je Općinsko vijeće prihvatilo na 24. sjednici održanoj 13.11.2014. godine. Predstavnicima javnih ustanova i preduzeća, kao i predstavnicima nevladinog sektora koji su prisustvovali današnjoj javnoj raspravi, Nacrt budžeta je u ime Službe za finansije Općine Tešanj, predstavio stručni saradnik za budžet Samir Brka.

Zainteresovani svoje prijedloge i primjedbe mogu dostaviti Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, putem prijemne kancelarije ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 14.12.2014. godine.

Nacrt budžeta je istaknut na infopultu u zgradi Općine, te u uredima Jelah, Kalošević, Šije i Tešanjka.

 

Nacrt budžeta možete pogledati na: Nacrt 2015

Općina Tešanj poziva sve zainteresovane građane, pravna i fizička lica da dostave svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt Odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova i označavanju objekata brojevima na području općine Tešanj i Nacrt Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju opisa granica naseljenih mjesta na području općine Tešanj, koje je Općinsko vijeće prihvatilo i uputilo na javnu raspravu na 24. sjednici Općinskog vijeća Tešanj održanoj dana, 13.11.2014. godine.

 

Usmeni dio javne rasprave (prezentacija) obavit će se:

-05.12.2014. godine (petak ) od 8,30 do 11,30 sati u općinskom uredu u Tešanjci - za ulice

i od 12,30 do 15,30 sati - za naseljena mjesta

-09.12.2014. godine (utorak) od 9,00 do 12,00 sati u sali Općinskog vijeća u Tešnju- za ulice

i od 12,30 do 15,30 sati -za naseljena mjesta

-10.12.2014. g.odine (srijeda) od 9,00 do 12,00 sati u općinskom uredu u Jelahu - za ulice

i od 12,30 do 15,30 sati - za naseljena mjesta

 

Tekstualni dio Nacrta Odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova i označavanju objekata brojevima na području Općine Tešanj i Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju opisa granica naseljenih mjesta na području Općine Tešanj se nalazi istaknut na oglasnim pločama u zgradi Općine, infopultu u Uredu Jelah i Tešanjka, na oglasnoj ploči u zgradi mjesnih zajednica Tešanjka i Jelah, Šije i Kalošević.

 

Nacrt odluka možete pogledati na:

odluka_ulice

odluka_naseljena mjesta

 

Grafički dio možete pogledati na:

pregledna karta naseljenih mjesta i katastarskih opcina

pregledna karta obuhvata ulica Jelah

pregledna karta obuhvata ulica Tesanj

pregledna karta obuhvata ulica Tesanjka

 

Zainteresovani svoje prijedloge i primjedbe mogu dostaviti Službi za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove, putem prijemne kancelarije ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili enesOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 26.12.2014. godine.

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Nadir Medarić, dipl.ing.geodezije

Podkategorije

U italijanskom gradu Cadenabbia održava se kolokvij koji organizira fondacija Konrad Adenauer. Politički lideri i ekonomski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) razgovaraju o ekonomskim i socijalnim reformama neophodnim za poboljšanje života građana naše zemlji i za skori prijem Bosne i Hercegovine u EU.

Općinski načelnik Suad Huskić je u svom izlaganju predstavio iskustva općine Tešanj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, te ukazao na mogućnosti daljeg napretka Bosne i Hercegovine, ukazavši na važnost i ulogu lokalne samouprave u provođenju Reformske agende.

Prvog dana kolokvija raspravlja se o efektima nove njemačko – britanske inicijative, odnosno inicijative EU za BiH, o usvojenoj Reformskoj agendi, kao i o sadržaju političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u svjetlu

evropske perspektive Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevnom skupu, kojeg organiziraju njemačka fondacija "Konrad Adenauer", učestvuju predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak. Osim članova kolegija oba doma PSBiH, na skupu u Italiji učestvuju i poslanici i delegati oba doma PSBiH Senad Šepić, Ljilja Zovko i Martin Raguž.