Prijava
četvrtak 23.10.2014
Pretraga

Novosti

Općinski načelnik sa saradnicima obišao je radove za projekte na području općine Tešanj koji su u fazi realizacije. Radi se o završenom projektu - asfaltiranje puta Uno-Mehuljići-Mešići. Vrijednost ovog projekta je bila 30.000 KM, a sredstva su obezbjeđena iz budžeta Općine i učešća građana. Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Također, Načelnik je obišao i radove na sanaciji puta Dolac-Omahići. I za ovaj projekat sredstva su obezbjeđena iz budžeta Općine i učešća građana.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo viđenim jer je realizacija projekata počela prilično rano tako da će biti dovoljno vremena da se iskoristi građevinska sezona i za ostale planirane radove.

Počeli su radovi na sanaciji i asfaltiranju II faze puta Ristići u MZ Rosulje. Vrijednost investicije je 10.000,00 KM koje je obezbjedila Općina Tešanj (Lista kapitalnih za 2013.). Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug, a rok za realizaciju navedenog projekta je 30 dana.

U petak, 14. juna u 18,00 sati u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje bit će upriličen tradicionalni prijem Općinskog načelnika najboljih učenika (učenika generacije, učenika sa posebnom diplomom i učenika koji su osvojili nagrade na takmičenjima) sa područja općine Tešanj.
Prijemu će prisustvovati i predsjedavajući Općinskog vijeća, direktori i nastavnici.
Pozivamo i zainteresovane roditelje da prisustvuju ovom prijemu.

Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas učenike Dramske sekcije OŠ Kulin ban Tešanjka, koji su na kantonalnom takmičenju sa lutkarskom predstavom Hoću u Kinu osvojili prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola. Grupu čine učenici: Mirza Ibrahimović, Ajla Ljevaković, Adela Ogrić, Taida Čamdžić, Ajla Ahmetlić, Jasmin Bedak, Ajdin Mulalić i Adna Ibrahimović.

Veoma sam sretan što se postigli ovakav rezultat, i ovom prilikom čestitam i vama učenicima, vašim nastavnicima, ali i direktoru. I u narednom periodu očekujem jednako dobre ili još bolje rezultate, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Današnjem prijemu su prisustvovali direktor škole i nastavnici koji su djecu pratili na ovom takmićenju.

Obavještenje možete pogledati na:

obavjest.pdf


Protokol rada Komisije možete pogledati na:

protokol rada komisije.pdf


Predsjednik Komisije

Fehim Humkić