Utorak 29.7.2014
Pretraga
Korisnički dio
Početna Aktuelnosti Novosti
Novosti
Samopouzdanje i uredska prijateljstva
Petak, 29 Mart 2013 10:55

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana edukacija administracije na temu: Samopouzdanje i uredska prijateljstva. Predavač je bila Nedžada Agić, Općinski pravobranilac.

Prezentaciju možete pogledati na:

uredska prijateljstva i samopouzdanje.pdf

 
Sanacija i farbanje stubova javne rasvjete
Četvrtak, 28 Mart 2013 15:44

U toku 2012. godine Općina Tešanj je završila projekat sanacije i farbanja stubova javne rasvjete uz regionalni put R474. Ove godine, u sklopu redovnih aktivnosti održavanja komunalne higijene krenulo se u aktivnosti sanacije i farbanja 43 stuba javne rasvjete na području MZ Jelah uz put M4. Vrijednost radova je cca 5000 KM.

 
Projekat očuvanja sevdalinke
Četvrtak, 28 Mart 2013 14:23

Danas je u Sali Općinskog vijeća održan sastanak kojem su prisustvovali Općinski načelnik sa saradnicima, direktori svih osnovnih i srednjih škola sa područja općine Tešanj i mladi bosanskohercegovački muzičar Armin Muzaferija. Povod sastanka je projekat koji će zajednički realizirati Općina Tešanj, škole i Armin Muzaferija, a radi se o educiranju učenika i podsticanju mladih na očuvanje bosanske pjesme - sevdalinke.

Projekat je do sada pozitivno prihvaćen i realizovan u Goraždu, Bugojnu i nekoliko drugih gradova. Drago mi je što je i Tešanj došao na red. Bit će mi zadovoljstvo raditi i družiti se sa mladim osobama u vašem gradu, istakao je Muzaferija.

Realizacija projekta planirana je tokom aprila.

 
Saziv za 6. sjednicu Općinskog vijeća Tešanj
Četvrtak, 28 Mart 2013 10:16

Na osnovu člana 19. i 22. Statuta Općine Tešanj („Službeni glasnik Općine Tešanj“, broj: 11/07), te člana 19. i 42. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Tešanj („Sl.glasnik Općine Tešanj“, broj: 7/08, 1/12 i 7/12),

S A Z I V A M

6. sjednicu Općinskog vijeća Tešanj koja će se održati dana 05.04.2013. godine (petak) s početkom u 14 u sati, u Sali Općinskog vijeća Tešanj.


Na osnovu člana 44. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Tešanj („Službeni glasnik Općine Tešanj“, broj: 7/08, 1/12 i //12) za 6. sjednicu Općinskog vijeća predlažem:


A) USVAJANJE ZAPISNIKA 5. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA TEŠANJ,

Pročitaj više...
 
Čestitka povodom Uskrsa
Srijeda, 27 Mart 2013 11:26

Svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti, a posebno građanima općine Tešanj i susjednih općina upućujemo najiskrenije čestitke povodom Uskrsa.

Želimo da vam i ovaj praznik donese radost i blagostanje.PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Fuad Šišić, dpl. ing. maš.


OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc Suad Huskić, profesor


 
Posjeta Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji
Srijeda, 27 Mart 2013 09:36

Delegacija općine Tešanj posjetila je grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju. Predmet posjete je bilo sagledavanje zajedničke saradnje na projektima prekogranične saradnje u okviru programa IPA CBC Hrvatska-BiH. U delegaciji općine Tešanj su bili dr. Alagić, savjetnik Općinskog načelnika, g.Alić, direktor JP RAD Tešanj i g.Lekić, projekt menadžer iz TRA Agencije za razvoj općine Tešanj. Prvo je obavljena posjeta SIMORA Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije gdje se razgovaralo sa mr.Andreja Šeperac, direktoricom, o međusobnoj saradnji na projektima prekogranične saradnje. Potom je obavljena posjeta firmi Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. gdje je prezentovan projekat „Upravljanje krutim otpadom“ koji su razvili predstavnici općine Tešanj. U razgovoru sa mr.Mladen Klasnić-em, direktorom GOS d.o.o. i njegovim saradnicima, uz nazočnost predstavnica SIMORA-e dogovorena je operativna razrada projektne ideje i dalje aktivnosti na pripremi zajedničkog projektnog prijedloga. Naredni sastanak radne grupe za razradu zajedničkog projekta je planiran da se održi tokom aprila 2013. godine u Tešnju. Na kraju boravka u Sisku upriličena je posjeta odlagalištu otpada, koje se ubraja u red najbolje organiziranih i opremljenih odlagališta u Republici Hrvatskoj. Zajednički zaključak je da postoji obostrana spremnost za razvoj saradnje između Tešnja i Siska u narednom periodu, kao i razmjenu dobrih praksi iskustava u brojnim područjima rada i djelovanja.


 
Rješenje o izmjeni režima saobraćaja (Ćatin greb)
Utorak, 26 Mart 2013 16:36

Rješenje možete pogledati na:

rjesenje_izmjena saobracaja.pdf

 
Ažuriranje podataka u registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata u 2013.godini
Utorak, 26 Mart 2013 14:07

Obavještavamo sve poljoprivrednike sa područja općine Tešanj, koji su izvršili upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, da su dužni do 31.03.2013.godine, izvršiti upis promjena i ažuriranje podataka na gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Napominjemo, da se prema dopisu Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, promjene podataka koje se odnose na poljoprivredne kulture na zemljištu i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama mogu izvršiti samo jednom u toku godine i to u gore navedenom roku.

Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nosioca gazdinstva, članova, broj žiro-računa, prebivališta ili sjedišta, dužni ste prijaviti u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 653-915 kontakt osoba Tamara Turkić.


POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc

 

 
Uposlenik mjeseca
Utorak, 26 Mart 2013 12:04


 
Općinski načelnik posjetio Agenciju ONASA
Utorak, 26 Mart 2013 11:57

Općinski načelnik Suad Huskić, u ponedjeljak 25. marta posjetio je Novinsku agenciju ONASA.

Detaljnije možete pogledati na: www.onasa.com.ba

 
Posjeta energetskim institucijama u Sloveniji
Ponedjaljak, 25 Mart 2013 12:30

Delegacija općine Tešanj i JP Toplana Tešanj koju je predvodio Doc.dr.Ismar Alagić, savjetnik Općinskog načelnika za pristup EU-fondovima je posjetila institucije i organizacije u Republici Sloveniji koje se bave područjem energetike i sistemom centralnog daljinskog grijanja. Zajedno sa g.Alićem, predsjednikom UO JP Toplana i g.Bašalićem, direktorom JP Toplana posjetili su Institut za daljinsku energiju, Velenje; Klaster daljinske energetike; Preduzetnički obrazovni centar MIC, Velenje; IPAK Velenje i Toplanu (spalionica otpada) Celje. Cilj posjete je bio pribavljanje informacija vezano za korištenje komunalnog otpada i biomase kao potencijalnih energetskih goriva za toplifikacioni sistem daljinskog grijanja. Radni tim radi na izradi Studije opravdanosti toplifikacije urbanih područja općine Tešanj (Tešanj, Jelah) i dobijene informacije, kao i ostvareni kontakti bit će u od velike pomoći u okončanju navedene Studije do kraja prve polovine 2013. godine. Predstavnici gore navedenih institucija u Republici Sloveniji su ponudili asistenciju i iskazali interes za zajedničkom saradnjom sa općinom Tešanj u narednom periodu.

 
«PočetakPregled51525354555657585960SljedećiKraj»

Stranica 56 od 354