Prijava
Subota 11.7.2020
Događaji:
Pretraga

Zamjenik rezidentne koordinatorice UN-a i predstavnice UNDP-a Sukhrob Khoshmukhamedov sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti Tešnju. Tokom sastanka u Općini Tešanj razgovarano je o budućim projektima, kao i o zajedničkim projektima koji se u Tešnju realizuju od 2005. godine.

U okviru Projekta općinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) Općini Tešanj dodijeljeno je 290.000 KM.

Općina Tešanj je bila najuspješnija u prvoj fazi projekta MEG u odnosu na sve druge općine koje su sudjelovale i na osnovu toga smo dobili finansijska sredstva u iznosu od 250 000 KM za gradnju vodovoda u MZ Raduša. Osim toga, 40.000 KM je odobreno za projekat Poslovne ideje mladih, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Predstavnici UNDP-a posjetili su danas gradilište – projekat vodosnadbijevanja u MZ Raduša koji se finansira kroz projekat MEG i Društveni centar u MZ Raduša, koji je realizovan kroz projekat Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH.