Prijava
Subota 11.7.2020
Događaji:
Pretraga

Projekat EU4Business je 1. februara 2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za podršku poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja). Prihvatljivi podnosioci prijava mogu biti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u podsektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica, za projekte koji će se izvoditi na teritoriji BiH.

Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97.000 do 195.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije. Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine.

 

Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na web stranici UNDP http://www.ba.undp.org/ i na stranici projekta https://eu4business.ba/.

 

Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane da će 13. februara 2019. godine od 15.00 do 17.30 sati u zgradi Privredne komore Doboj biti održan informativnini sastanak na kojem zainteresovani mogu dobiti odgovore na pitanja u vezi javnog poziva i procesa podnošenja prijava.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc