Prijava
Utorak 2.6.2020
Događaji:
Pretraga

Općina Tešanj poziva organizacije civilnog društva koje imaju sjedište na području općine Tešanj, da učestvuju u glasanju za izboru člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području općine Tešanj.

 

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u općini Tešanj je objavljen na web stranici općine Tešanj 27. maja, te su organizacije imale mogućnost da prijave svoga predstavnika do 3. juna 2019. godine.

 

Do predviđenog roka, ukupno su se prijavila 2 kandidata, i to:

  1. Kadušić Naid, “Sportsko Udruženje” Trepče
  2. Ilderin Kurtić, “VIS” Lepenicae

 

Prema pravilima u evaluacionoj komisiji ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva u okviru ovog javnog poziva. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član evaluacione komisije OCD u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom ti projektni predlozi će biti diskvalifikovani.

 

Organizacije civilnog društva sa područja općine Tešanj mogu glasati putem ovlaštenih predstavnika tako što će poslati elektronsku poštu na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 11. juna 2019. godine do 14:00 sati sa imenom odabranog kandidata. Glas će biti važeći samo ako je elektronska pošta pristigla sa službenog e-maila organizacije ili e-maila ovlaštenog predstavnika organizacije. Glasati mogu isključivo ovlašteni predstavnici organizacija civilnog društva sa područja općine Tešanj i to za samo jednog kandidata, princip je dakle jedna organizacija jedan glas.

 

Rezultati glasanja za izbor predstavnika civilnog društva u evaluacionoj komisiji će biti objavljeni na internet stranici općine Tešanj u utorak, 11. juna 2019. godine.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).