Prijava
Srijeda 27.5.2020
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima primio je delegaciju Crne Gore koju su činili predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Ministarstva ekonomije Radosav Babić, predsjednik i potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i Radomir Novaković, predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević i potpredsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Pavićević.

Općinski načelnik gostima je predstavio općinu Tešanj i projekte općinske administracije, ambijent za poslovanje, biznis zone, te brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Tešnju. Razgovarano je i o certificiranju općina sa povoljnim poslovnim okruženjem – BFC, certifikat kojeg je Općina Tešanj nosilac od 2015. godine. Također, razgovarano je i o mogućoj budućoj saradnji i razmjeni iskustava općine Tešanj sa općinama u Crnoj Gori.

Sastanak je organizovan u okviru posjete crnogorske delegacije privrednika i predstavnika javne uprave općini Tešanj, u kojoj se od 13. do 16. juna održava 15. Međunarodni sajam privrede.