Prijava
Ponedjeljak 25.5.2020
Događaji:
Pretraga

Resursni Ekološki Centar (REC) Zenica nekoliko posljednjih godina u saradnji sa Turističkom zajednicom ZDK-a realizuje projekat izbor najljepše uređenog dvorišta/bašte za područje ZDK-a. Kao članica REC-a udruženje „EKO-MLADI“ je drugu godinu za redom partner u realizaciji ove aktivnosti za područje općine Tešanj. S tim u vezi je udruženje nakon održane manifestacije dodjela nagrada i priznanja (24.06.2011 godine) za naj dvorišta na području općine Tešanj, dostavilo REC-u odluku Komisije o izboru prva tri najljepše uređena dvorišta za fizička lica. Nakon toga je stručna komisija koja je imenovana ispred REC-a analizirala te rezultate te potvrdila iste za nivo Kantona.

07.07.2011 godine predstavnici REC-a su održali sastanak sa predstavnicima „EKO-MLADI“ i prezentovali rezultate izbora za naj dvorišta na nivou ZDK-a 2011, te predali PRIZNANJA i robne nagrade za prva tri mjesta kako slijedi:

1. Mehičić Mirsada (PRIZNANJE + robna nagrada)

2. Brka Nadira (PRIZNANJE + robna nagrada)

3. Merdić Selma (PRIZNANJE + robna nagrada)

Istio dan predstavnik udruženja „EKO-MLADI“ je u ime REC-a kao nosioca projekta, te u ime udruženja „EKO-MLADI“ kao partnera REC-u za područje općine Tešanj uručio PRIZNANJA i robne nagrade gore navedenim.

Dobitnici PRIZNANJA i nagrada su istakli da su prijatno iznenanđeni činjenicom da su pored velike konkurencije odabrani među prva tri kako tokom izbora na području općine Tešanj, tako i tokom izbora za područje Kantona.

Na ovaj način je završena aktivnost izbor najljepše uređenih dvorišta / bašta za 2011 godinu, a udruženje je veoma zadovoljno realizovanom aktivnošću, kao i činjenicom da smo nastavili dobru saradnju sa drugim organizacijama koje na višim nivoima realizuju određene aktivnosti u kojima su prepoznali nas kao pouzdanog i ozbiljnog partnera.

08.07.2011, Tešanj

„EKO-MLADI“