Prijava
Nedjelja 21.7.2019
Događaji:
Pretraga

Svečanim presijecanjem vrpce, u subotu, 29. septembra otvorena je školska dvorana pored OŠ Mustafa Mulić Šije. Radi se o dvorani čija gradnja je počela 2016. godine, zajedno sa još tri školske dvorane na području općine Tešanj. Za gradnju školske dvorane u MZ Šije uloženo je više od 570 000 KM, od čega je mjesna zajednica Šije uložila 80 000 KM, a ostalo su sredstva Općine Tešanj i ZDK.

 

Kada smo prije dvije godine počeli gradnju četiri školske dvorane na području općine Tešanj, postavili smo sebi cilj da svako dijete, odnosno svaki učenik treba imati uslove za sport i tjelesni odgoj. Sretan sam da smo danas svečano otvorili školsku dvoranu u Šijama koja će služiti prije svega mladima, ali i starijim mještanima za rekreaciju. U narednom periodu očekujemo završetak radova i na dvoranama u Miljanovcima, Kaloševiću i Jablanici, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Svečanosti je prisustvovao veliki broj mještana, zvanica i sportskih klubova. U programu su učestvovali sportski klubovi, a nakon prvog dijela programa uslijedile su prve revijalne utakmice.

Školska dvorana u Šijama je moderan sportski objekat sa svim potrebnim pomoćnim prostorijama – spravarnicom, svlačionicama, tuš kabinama, tribinama kapaciteta 400 mjesta, te modernim sportskim terenom.

Od 2016. godine, za gradnju četiri školske dvorane na području općine Tešanj uloženo je 1.390.000 KM, od čega je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK izdvojilo 600.000 KM (43%), Općina Tešanj 630.000 KM (47%), te UNDP i MZ Šije 150.000 KM (10%).