Prijava
petak 19.9.2014
Pretraga

Novosti

 

Danas je od strane izvođača deminiranja N&N Ivša d.o.o Orašje, u prisustvu predstavnika BH MAC-a- Regionalni ured Tuzla, Službi civilne zaštite predata očišćena površina na projektnom zadatku Vrela-Krčana, površine 51.704 m2.

Deminiranje je realizovano metodom čišćenja i drugi je po redu završeni projektni zadatak koji se realizuje u okviru dodjeljenjih grant sredstava Vlade Japana.

Intezivno se nastavljaju aktivnosti i na deminiranju preostalih pet projektnih zadataka.

 

U prošloj godini Općina Tešanj je prvi put provela aktivnosti izbora najboljih poljoprivrednih gazdinstava u tri kategorije 1) NAJ FARMA 2) NAJ VOĆNJAK i 3) NAJ BAŠTA.

Proglašenje najboljih i dodjela novčanih nagrada bili su javni, a s obzirom na pohvalne ocjene manifestacije od strane poljoprivrednika, učesnika i udruženja, Općina Tešanj će i ove godine realizovati navedenu aktivnost putem Poljoprivredne zadruge „Kapi života“ koja trenutno okuplja najveći broj poljoprivrednih domaćinstava sa područja općine.

Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Tešanj koji se smatraju uspješnim i koji ispunjavaju kriterije iz Poziva o izboru najpoljoprivrednika (gazdinstva) na području općine Tešanj u 2014 godini da se kandiduju za izbor.

 

Konkurs možete pogledati na:

konkurs_najpoljoprivrednik2014.pdf

Prijavni obrazac možete preuzeti na:

prijavni obrazac_najpoljoprivrednik_2014.doc

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

 

Općinska izborna komisija Tešanj obavještava ovjerene političke subjekte za osnovnu izbornu jedinicu Tešanj za Opće izbore u oktobru 2014. godine da je rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje akreditacije izbornim posmatračima 26. septembra 2014. godine.

 

Obavijest o dostavljanju zahtjeva za akreditaciju možete pogledati na:

Obavijest o dostavljanju zahtjeva za akreditacije.doc.pdf

 

Zahtjev za akreditaciju možete preuzeti na:

Zahtjev za akreditaciju_15.9.2014.pdf

 

Lista predloženih posmatrača:

Lista predloženih posmatrača_15.9.2014.pdf

 

Pravila ponašanja i izjava:

Pravila ponašanja i izjava_15.9.2014.pdf

 

Danas je u Sali općinskog vijeća održan sastanak čiji je povod bio razgovor na temu regulacije rasvjete u općini Tešanj.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Tešanj, mjesnih zajednica, firme Elektro prizma, te Elektrodistribucije, poslovnica Tešanj.

Prisutnima se obratio pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić, te je kazao da Općina Tešanj teži da pronađe najbolji način uštede i efikasnosti, te unaprjeđenja javne rasvjete na području općine Tešanj.

Gost na ovom sastanku je bio predstavnik firme Elektrokem iz Zagreba, Ivan Spajić. On je predstavio sistem za nadzor i regulaciju rasvjete kojim se upravlja putem internet aplikacije, a koji štedi energiju do 50%.

Danas je u Sali općinskog vijeća održana Javna rasprava na Odluku o izmjenama Odluke o organizaciji i sigurnosti u saobraćaju na cestama. Javnu raspravu je vodio Nihad Hadžismajlović, Viši samostalni referent za održavanje objekata infrastrukture u Općini Tešanj.

Na današnjoj javnoj raspravi izneseni su prijedlozi i ideje u svrhu što bolje organizacije i sigurnosti u saobraćaju.

Zainteresovani svoje prijedloge, primjedbe i sugestije mogu dostaviti i u pisanoj formi do 19. septembra 2014. godine.

Nakon analize svih pristiglih prijedloga, primjedbi i sugestija, prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o organizaciji i sigurnosti u saobraćaju na cestama će biti dostavljen Općinskom vijeću na razmatranje.

Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Općine Tešanj, mjesnih zajednica, javnih ustanova, Policijske stanice Tešanj, kao i građani.

 

Nacrt odluke o izmjenama Odluke o organizaciji i sigurnosti saobraćaja na cestama možete pogledati ovdje:

images/izmjena odluke o parkiralitima-konana.pdf